mandag 9. mai 2011

”Tre turer fra Khao Sadao”


Jeg hadde noen ærend i Khorat på mandag og dro derfor til Khao Sadao dagen før for å prøve lykken. Det ble faktisk tre PG-turer på søndagen. Ikke dårlig, for det var noe variable forhold. På første turen ble jeg nesten hengende, men boblene var for trange og jeg var for lavt inntil terregnet til at jeg fikk noe tak på det; det går ikke å fly åttetall når mer enn halve åttetallet er i synk.

Andre turen kunne blitt bra hadde bare ikke et regnvær ligget og trykket på. Sa til de andre at de måtte starte nå om det skulle bli flytur, men de rakk ikke å gjøre seg klare. Jeg regnet med at turen kunne bli kort når skyene begynte å slippe langt unna. Egentlig burde den blitt kortere, men det løftet så grassat fort at jeg plutselig var noe høyere enn jeg ønsket. Regnværet utviklet seg og ble til en skikkelig tropisk byge utpå innsjøen syd for fengselet Klong Pai. Jeg ga signal med store ører og kraftige 360 graders svinger at jeg ville ned – litt etter pakket de tre andre sammen. Etter hvert kom jeg meg ned uten at det hadde blitt noen vindøkning. Jeg rakk å pakke sammen og bli hentet før de første regndråpene. Rett etter fulgte kraftig vindøkning. Interessant tur, selv om jeg nok burde stått på bakken 5-20 minutter før.

Regnværet forsvant, men etterlot seg kraftig vind på 8-10 sekundmeter. Var oppe på start igjen mellom 4 og 5 på ettermiddagen og måtte vente litt. Så ble det perfekte hangforhold. Bare å skli frem og tilbake langsmed åsen til det begynte å mørkne. (Video)

Mandag morgen var det for sterk vind til å starte, 8-10 sekundmeter.

Ingen kommentarer: