tirsdag 16. februar 2016

Mikrocefali – prisen for å fase ut DDT?



Den argentinske legegruppa Physicians in Crop-Sprayed Towns (PCST) sier ifølge Tech Times at det rett og slett kan være midlene som brukes for å bekjempe viruset som er årsak til eksplosjonen i antallet tilfeller av mikrocefali.


De gjør oppmerksom på at Brasil siden 2014 har tilsatt insektgift til drikkevannet flere steder i landet. Giften, som heter pyriproxyfen, har blitt brukt i stor skala for å komme myggbestanden i de store byene til livs.

Den selges under navnet Sumilarv, og framstilles av selskapet Sumitomo Chemical som igjen er en samarbeidspartner av kjemikaliegiganten Monsanto.

Giften angriper mygglarvenes exoskjelett, noe som gjør at de utvikler seg unormalt og dør. Det skriver selskapet på sine egne hjemmesider.

- Ikke tilfeldig

Legene i PCST har også skrevet en rapport om emnet. Der kan man blant annet lese:

«Det er ikke tilfeldig at det er konstatert misdannelser i titusenvis av barn i de samme områder som brasilianske myndigheter har tilsatt pyriproxyfen i drikkevannet».

De anklager også brasilianske myndigheter for å legge skylda på zikaviruset, dette for å fjerne fokus fra insektgiften.

Delstaten Pernambuco er et av stedene der myndighetene har vært hissigst på å bruke insektgiften. Det er også den samme delstaten der spedbarn med fødselsdefekten ble oppdaget.

Mer på http://www.dagbladet.no/2016/02/15/nyheter/utenriks/brasil/zikavirus/mikrocefali/43157879/

Ingen kommentarer: