torsdag 17. juni 2010

”MED RØD FARTSSTRIPE!”

og hovedfarge knall gul blir det nye vanntette trekket til man gamle trofaste La Mouette Topless en fryd for øyet. Jeg unner virkelig Norges eldste (så vidt jeg vet) toppløse hangglider å bli fraktet rundt i en slik ”state of the art” (er det ikke det de kaller det?) innpakning. Etter så mange år i et falmet trekk som nå begynner å gå i oppløsning, er dette fortjent. Nytt rødt innertrekk skal den også få.

Vi som flyr HG og PG (spesielt vi som flyr PG), vet at en hangglider tilbringer mesteparten av sin tid inne i varetrekket. Bare dersom det er FORHOLD løftes vingen av biltaket, blir pakket ut og opplever noen korte timer i sola. For å bøte på dette lar de fleste HG-piloter vingen stå og trøkke i flere timer på start. Likedan på landing: Legg merke til hvordan HG-pilotene (for eksempel i Vågå) går rundt og klapper på egne og andres vinger i timesvis og først pakker dem sammen ved duggfall…

Trekkene er ennå ikke ferdige, men i morgen gleder jeg meg til å legge ut noen bilder av herlighetene. Prisen vet jeg ikke ennå, men jeg forstod at mannen som gjør jobben godt kunne tenke seg å sy varetrekk for HG-piloter i Norge.

En annen sak er om det var dumt av meg å investere i dette. Kanskje vingen rett og slett mister lysten til å fly! At den trives for godt der den ligger og tror den tar seg ut blant machovingene (La i La Mouette betegner jo grammatisk hunkjønn på fransk). Og der står jeg med ny hjelm og nytt flyinstrument og ser de andre NM-pilotene skru seg til himmels og forsvinne.

Ingen kommentarer: