søndag 1. april 2012

”Storsatsing av Statens pensjonsfond (oljefondet): Stans stigning av havnivået/Stop rise of sea level!”


Statens pensjonsfond (oljefondet) har funnet frem til en storsatsing som vil gi stor økonomisk avkastning i tillegg til store miljøgevinster. Dette er virkelig en VINN-VINNSATSING!

Satsingen er for stor og omfattende til at Oljefondets midler rekker, men ideen er så god at andre aktører helt sikkert vil følge opp. Her er det snakk om en GLOBAL DUGNAD.

Utgangspunktet er at vi har en mulig global oppvarming som vil føre til at havnivået stiger. Årsaken er termisk utvidelse av vann, men først og fremst smelting av globale iskapper. Dersom innlandsisen på Grønland og i Antarktis forsvinner, vil havet stige omtrent 70 meter. En havstigning på bare noen meter vil føre til store problemer i lavtliggende kystnære områder. Oljefondet har kommet frem til at dersom man makter å hindre at havet stiger, er det store penger å spare og ikke minst STORE PENGER Å TJENE.

Hvert år fører erosjon til at enorme mengder masse føres ut i elver, kanaler og innsjøer. Mye av massen akkumuleres her, men en del føres ut i havet. Vannveier på landjorda fylles opp, og resultatet er mer flom med påfølgende flomskader. Dersom vannveiene mudres opp, vil faren for flom minskes. Her er det snakk om enorme mengder masse som bør fjernes, men alt må selvsagt ikke fjernes i løpet av kort tid. Det vesentlige er at mudringen skjer jevnlig slik at elver og innsjøer kan romme mer vann enn før.

Når det gjelder havet, så er det et faktum at jorda er dekket av omtrent 362.000.000 (trehundre og sekstito millioner) kvadratkilometer med hav.

Den virkelig storsatsingen til Oljefondet vil finne sted her. En havstigning på bare 1 cm utgjøre hele 3.620.000.000 (3,62 milliarder) kubikkmeter. Dersom man fjerner 3,62 milliarder kubikkmeter masse fra havet, vil det teoretisk synke 1 cm.

Sagt på en annen måte er det ikke mer enn omtrent en halv kubikkmeter masse pr. innbygger på jorda som må fjernes fra havet for å oppnå dette. Det er derfor fullt mulig å gjennomføre.


Allerede nå har Oljefondet satt av fem milliarder kroner som skal gis til NTNU i Trondheim over en tiårsperiode for å bygge opp kunnskap om mudringsteknologi slik at Norge kan bli en spydspiss på området.

Mer om dette utover i april.

Brief summary in English:

The Government Pension Fund of Norway has found a way of fighting global rise of sea level due to global warming.

The key to this is DREDGING OF WATERWAYS AND SEA. The sea covers about 362 million square kilometers of the earth. One cm rise in sea level equals 3.620.000.000 cubic meters. If you remove this mass of mud/earth from the sea and deposit it in landfills, the sea level will theoretically decrease by one cm. What you have to remove is only half a cubic meter for every inhabitant on earth for every cm of sea level rise. This should be feasible.

During a period of 5 years NTNU ( a technical university) will receive 5 billion Norwegian Kroner to do research on effective ways of dredging waterways and seabed.

More about this in April.
Mer info på http://www.regjeringen.no/nb/dep/fin/tema/statens_pensjonsfond.html?id=1441
http://www.ntnu.no/

More info http://www.regjeringen.no/en/dep/fin/Selected-topics/the-government-pension-fund.html?id=1441
http://www.ntnu.edu/


Hvis du ikke finner noe på disse linkene, kan det være fordi APRILSNARREN har vært ute med strekene sine…
If you do not find anything about this by clicking on the links mentioned above, maybe the APRIL’S FOOL has been around…

1 kommentar:

RonnyM sa...

du har lagt ned "mye" arbeid i aprilspøken din,hehe!