torsdag 21. mai 2009

”SOL-flyinstrumentet mitt fra Renschler”


har jeg vært umåtelig fornøyd med. Et lite solcellepanel har gjort at jeg aldri har gått tom for strøm, aldri har måttet tenke på å lade batterier. Denne følelsen av eufori har nå vart nesten 15!!! år. Hvor mange ganger GPS-en min plutselig har slått seg av pga mangel på strøm, vet jeg ikke. Flyinstrumentet fra Renschler har aldri sviktet.

Men så kuttet displayet plutselig ut da jeg fløy på Hat Yao ved Sattahip. Skulle jeg bli nødt til å skilles fra min gamle flyvenn gjennom mange år? Jeg fryktet at jeg måtte bite i gresset og anskaffe meg en variant med batteri. GPS-en min begynner også å trekke på årene, men også den fungerer greit til mine behov.

Lenge har jeg sett at andre piloter har stått og trykket på knappene på sine Bräuniger Competinoer eller Compeoer. Skal jeg være helt ærlig, har jeg nok kjent et lite stikk av misunnelse. Men vennskap er vennskap, og jeg har ikke villet svikte min venn fra Renschler gjennom mange år. Standhaftig har jeg stått i mot gruppepresset.

Så skjedde altså det beklagelige (og sørgerlige) at skjermen ble svart. Jeg kontaktet en forhandler med tanke på en Competino. Så slo det meg at jeg burde ta en titt på manualen på Internett. På http://www.renschler.de/eng/pages/service_e/handb_sol_e.html fant jeg ut at varioen nok hadde holdt til i ”skyggenes dal” alt for lenge. SOL-varioen liker best å bli lagret i et solrikt vindu, stod det i manualen.

Nå forsøker jeg det og håper at jeg kan vekke varioen opp fra ”de døde”. Akkurat nå ligger den og trekker kraft fra en het tropesol.

Free Counters
Free Counters

free counters

Ingen kommentarer: