lørdag 19. september 2009

”Tur til Khao Sadao”





Men det ble med turen. Vinden stod fint inn da vi kom ved 11-tiden. Noen piloter fra Bangkok var allerede der, og to av dem startet. Jeg tenkte at forholdene ville bli bedre etter hvert når sola hadde fått stå på litt mer. Starten er mot syd, men skydriften var rett vest. Jeg så at de to første som startet beveget seg svært sakte fremover når de dro mot vest langsmed åskammen. Så var det vel høydevinden som slo ned og dominterte over termikken. Det skiftet mellom bakvind og sidevind og litt inn 45 grader. Siden bakvinden til dels var ganske kraftig, valgte jeg å se forholdene an. Og dermed gikk dagen. En utrolig fin start dette her. Åssiden går i en svak bue og samler opp vinden. Starten er en fin gress-slette, og landingen er uten hindringer som skaper turbulens.

Meterorogrammet viste at det ville være sidevind, men jeg trodde at termikken ville vinne siden det var meldt lite vind. Det gjorde den altså ikke. Mulig det blir slik fordi sola står rett over hodet. Den varmer derfor mer på flatene enn i bratte skråninger. Trolig bør det være mer vind rett inn for å få termikkboblene til å drifte i riktig retning.

Om to uker er det en stor PG-konkurranse i Chantaburi, like ved sjøen. Når sjøbrisen står inn, er det garantert hang her. Trolig drar vi dit da om værmeldingen ser brukbar ut.

Ingen kommentarer: