onsdag 28. oktober 2009

”I mangel of THE REAL THING”


måtte jeg ta noen runder med ”groundhandling” på morgenen. Det slutter aldri å forundre meg hvor spesielle forholdene er her når termikken tar over for den reelle vinden. Det er helt annerledes om ettermiddagen når forholdene har stabilisert seg. Og helt annerledes enn i Norge. Her kan det være bra vind tidlig om morgenen. Så tar en svært skiftende og variabel termikk over. Midt på dagen er det gjerne lange perioder med helt vindstille. Ved 16-tiden er termikkboblene større og ”samarbeider” med den reelle vinden.

Slik også i dag. Store forhåpninger om mange skjermtrekk om morgenen på grunn av kraftig vind. Etter frokost var det for sent. Jeg står der og svetter. Venter på at det skal trekke inn. Retningen skifter 90 grader stadig vekk. Jeg får skjermen opp og springer, men plutselig må jeg løpe rett til høyre for vinden er annerledes fem meter opp. Eller jeg står plutselig stille og blir nesten lettet fra bakken, for så å måtte springe for harde livet mens skjermen finner ut at den skal kollapse og omhylle meg i et hav av duk og et virvar av liner.

Ganske interessant å forsøke å forstå vinden og termikken om morgenen her i tropene. Kanskje bedre å krabbe rundt på bakken?

Ingen kommentarer: