fredag 29. mars 2013

”Lav hvilepuls reduserer risikoen for hjerteinfarkt!”
Etter Atles oppfatning har alt fokus omkring helse, trening, kosthold med mer for lengst tatt av.

Her er det mye skrik og lite ull: Folk blir feitere og feitere, alkohol er konge og de treningsnarkomane går så fort på ski at de ikke orker å si at de tok merket i Birkebeinerrennet  for en tid siden – de bare stønner frem noe uforståelig om ”mrket brken” før de hesblesende stormer videre.

”Nå viser en norsk studie at høy hvilepuls øker risikoen for å dø av hjerteinfarkt.
  • For hvert tiende ekstra slag i minuttet, øker risikoen for kvinner under 70 år med 18 prosent, ifølge studien.
  • Hos menn øker risikoen med 10 prosent.”

Atle har nå bestemt seg for å ta dette på alvor! For tiden kan hvilepulsen hans gå ned i 42. Men er det nok til å forebygge hjerteinfarkt og andre sykdommer? Nei. Selvsagt ikke! Atle har derfor nullvisjonen i sikte, sterkt inspirert av lignende målsettinger i trafikken, Ingen trafikk – ingen ulykker. Null hjerteslag – ingen dødsrisiko! Hvilket faktisk løser alle problemer som Norge strir med der nasjonen (etter sigende) basker i penger og rikdom.

Før det kommende stortingsvalget skal visstnok folk være mest opptatt av helsespørsmål og samferdsel (les helsekøer og bilkøer). Alt dette mens politikerne Arbeider og strides om man skal ta til Høyre eller Venstre og om de skrittene som tas, er Fremskritt eller tilbakeskritt.

Atles alternativ er å ta av pulsvantene (det er tross alt sommertid i Norge til helgen), finn hvilepulsen og sørg for at den blir så lav som mulig så fort som mulig. Pass bare på at du ikke tar dette rådet alvorlig!!! Ha en fin dag!

Ingen kommentarer: