søndag 7. april 2013

”Lurvete forhold på Khao Sadao”


Kom på fredag ettermiddag. Da hadde Philippe og Bengt allerede fløyet en kort tur. Phillippe hadde gått opp lia etter bilen og var ganske så svett. Vinden var litt av og på senere på dagen. Omsider gjorde vi oss klare. De to første måtte ned og lande etter kort tid. Da jeg var klar til start som sistemann, var det bare så vidt det pustet på. Deretter ble det bakvind som rullet sammen vingen helt til føttene mine. Har aldri opplevd at vinden ”ferdigpakket” vingen før. Da var det bare å fortsette pakkingen sammen og begynne å sette opp teltet.

Lørdag var det mye vind. Noen få piloter forsøkte seg, men det var lurvete forhold med vind fra vest. Senere på dagen roet det seg ned. Noen pust gjorde at tre piloter kom seg ut mens det skiftet mellom bakvind, sidevind og litt trekk inn. En dustdevil hadde det travelt på takeoff et øyeblikk eller to. Godt over 40 grader i skyggen på takeoff etter 12. Litt før 18 var det 39 grader…

Natt til søndag var det mye vind fra sydlig retning og mye svetting for 10-15 piloter som lå i telt på starten. På morgenen stilnet vinden og det ble bakvind fra nord. Det var bare å dra hjem.

Ingen kommentarer: