mandag 18. november 2013

”Men han har jo ikke noe på seg! - Fra Keiserens nye klær av H. C. Andersen”
Om rødvin kan meget sies. Det meste blir sagt ovenfor og nedenfor!

”Krydret plommefrukt med mørke bær, kaffe og friske urter på duft. Masse mørke og syrlige bær på smak med nydelig konsentrasjon og polerte modne tanniner. Lang balansert utgang.

Frisk duft med urter, syrlige bær, ferskt kjøtt og teblader med streif av tre. Saftig frukt i inngang med silkemyk konsentrasjon og moden lett tanninstruktur. Uhyre balansert utgang som sitter lenge.

Moden og elegant rød steinfrukt med nøtter og tørkede urter på duft, med streif av treverk. Stram moden frukt på smak med nydelig konsentrasjon og lange finkornede tanniner og flott syre i utgang.

Dufter av nøtter, mørke bær, lær og fatkrydder med streif av skogbunn. Strukturert smak med konsentrert frukt og stramme modne tanniner i utgang.

Tørket frukt og underskog på duft med innslag av rått kjøtt og eik. Slank og stram frukt på smak med mineraler og lette lange tanniner i utgang.”

- Dette var greier, synes Atle som begynner å mimre om en gresk Retsinavin han kjøpte på Vinmonopolet den gang Vinmonopolet driftet både innkjøp og salg: ”Inngangen var noe brå med en duft av gravkammer med streif av mugg på tungen. Rullering av vinen i munnhulen  etterlot en definert duft av fettlær og seljebark pluss muggen kork.” Vinen ble returnert til Vinmonopolet som udrikkelig og byttet i en tysk Rieslingvin som faktisk smakte GODT.

Hva har forresten vin og brennevin med helse og omsorg å gjøre? Undres Atle.

Ingen kommentarer: