Om rødvin kan meget sies. Det meste blir sagt ovenfor og nedenfor!
”Krydret plommefrukt med mørke bær, kaffe og friske urter på
duft. Masse mørke og syrlige bær på smak med nydelig konsentrasjon og polerte
modne tanniner. Lang balansert utgang.
Frisk duft med urter, syrlige bær, ferskt kjøtt og teblader
med streif av tre. Saftig frukt i inngang med silkemyk konsentrasjon og moden
lett tanninstruktur. Uhyre balansert utgang som sitter lenge.
Moden og elegant rød steinfrukt med nøtter og tørkede urter
på duft, med streif av treverk. Stram moden frukt på smak med nydelig
konsentrasjon og lange finkornede tanniner og flott syre i utgang.
Dufter av nøtter, mørke bær, lær og fatkrydder med streif av
skogbunn. Strukturert smak med konsentrert frukt og stramme modne tanniner i
utgang.
Tørket frukt og underskog på duft med innslag av rått kjøtt
og eik. Slank og stram frukt på smak med mineraler og lette lange tanniner i
utgang.”
- Dette var greier, synes Atle som begynner å mimre om en
gresk Retsinavin han kjøpte på Vinmonopolet den gang Vinmonopolet driftet både
innkjøp og salg: ”Inngangen var noe brå med en duft av gravkammer med streif av
mugg på tungen. Rullering av vinen i munnhulen
etterlot en definert duft av fettlær og seljebark pluss muggen kork.” Vinen
ble returnert til Vinmonopolet som udrikkelig og byttet i en tysk Rieslingvin
som faktisk smakte GODT.
Til
opplysning er Aktieselskapet Vinmonopolet et norsk aksjeselskap
eid av staten ved Helse- og omsorgsdepartementet http://no.wikipedia.org/wiki/Fjoseposen#Vinmonopolets_handleposer
Hva
har forresten vin og brennevin med helse og omsorg å gjøre? Undres Atle.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar