tirsdag 20. mars 2012

"Grå humor”


Her forleden fikk Atle tilsendt en KU (akronym for konsekvensutredning) fra Norge, dette merkverdige, bevaringsverdige landet i nord. Derfra leser han også at lederen i Høyre mener at Nav (eller er det NAV? (som en gang var akronym for Nye arbeids- og velferdsavdelingen)) gjør folk syke. En  gang i tiden sa noen (i SV, som muligens er akronym for Sosialistisk venstreparti) at Høyre var for høns. Atle har derfor full forståelse for at lederen av Høyre ikke har skjønt at folk må bli syke før de kan bli friske – Nav gjør derfor bare jobben sin, og det på en utmerket måte – at det går den veien høna sparker, får så være… 

- Pass på, pass på, Atle, nå er du på feil villspor!

- Hva gjør vel det? Feil villspor eller rett villspor må da være ett fett?

Tilbake til KUa. (I Bergen sier de KUen som nok passer bedre her…). Ett av punktene der var ”universell utforming”, forkortet uu. Nå ble Atle nysgjerrig. (Saksopplysning: Dette dreier seg om en reguleringsplan.)
Atle forsøkte å lese med et åpent sinn, men forstod ingenting:
” Det er varierende topografi innenfor planområdet. Deler av kommunal vei vil kunne være universelt tilgjengelig, mens andre deler vil ha noe sterk stigning. Lekeareal vil kunne tilrettelegges for bevegelseshemmede, samt at det vil være mindre partier av det nærliggende friområdet som kan ha noe universell tilgjengelighet.

KONSEKVENS
Området har en topografi som vanskeliggjør generell universell tilgjengelighet, mens flere av enkelttomtene og de fleste boligene vil kunne tilrettelegges for universell utforming.”

For å finne ut av floken stakk Atle innom Wikipedia på nettet og fant dette: «Universell utforming betyr at produkter, byggverk og uteområder som er i alminnelig bruk, skal utformes slik at alle mennesker skal kunne bruke dem på en likestilt måte så langt det er mulig, uten spesielle tilpasninger eller hjelpemidler».


Det er nå det begynner å knyte seg i Atles hode og han finner ut at han må stoppe om ikke dette skal gå fullstendig galt.

Men Atle har fått en større forståelse for at Norge blir mer og mer bevaringsverdig for hvert år som går. Vi er nok i en spiral av Bærekraftig Utvikling (BU). Trøste og bære! Som igjen fører tanken tilbake til Nav. Og Høyre. Og høns.

Atle stopper her og slipper KUen ut på beitet som dessverre bare delvis er universielt utformet…

Ingen kommentarer: