tirsdag 26. februar 2013

”Den offentlige humoren presser seg frem og finner alltid en vei”
Snart er det tid for ”Alt inn”, skatteetatens nettsted hvor vanlige borgere pliktskyldigst fyller opp Norges pengebinge.

Det kan sannelig trengs i disse sparetider hvor det offentlige uttrykker at det knapt er penger til noen ting selv om Norge som nasjon faktisk svømmer i penger. Hvilket leder til neste refleksjon.

Det ”satses” på mange felt. Det er blitt bygd svømmebassenger i mange kommuner, men satsingen har vært så hard at vannet i bassengene har ”rent ut” flere steder.  

I Aftenposten leser jeg at ”Den rødgrønne regjeringen har i flere år spådd biblioteksatsing. Trond Giske lovet "et kjempeløft for bibliotekene" da han la frem bibliotekmeldingen i 2009, men det ble ingenting av. Anniken Huitfeldt greide det ikke, og Hadia Tajik virker ikke interessert. Hvor i all verden er det blitt av en rikspolitisk stimulering som kanskje også kunne pushe og puffe norske kommuner?
Kulturutredningen som tidligere kulturminister Anne Enger legger frem om noen uker, bør legge stor vekt på det jeg har kalt grunnfjellene i Kultur-Norge: de kommunale kulturskolene – og nettopp bibliotekene.
For folkebibliotekene er den hviskende samfunnsskaperen.
knut.olav.amas@aftenposten.no
twitter.com/KnutOlavAmas” http://www.aftenposten.no/meninger/Den-hviskende-samfunnsskaperen-7129868.html

Totalt skal folkebibliotekene ha hatt en nedgang i innkjøpsbudsjetter fra 1994 til 2011 fra 41,28 kroner til 28,56 kroner pr. innbygger, omregnet til 2012-kroner. (Ifølge Aftenposten). Jo, det koster å satse…

At NSB i 2013 ber om unnskyldning for å ha stilt ”til rådighet godsvogner som fraktet internerte jøder fra arbeidsleiren Berg ved Tønsberg, fram til kaia i Oslo der lasteskipet Donau transporterte jødene videre til tyske konsentrasjonsleire.” tar nesten kaka for å si det slik. http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/NSB-beklager-deportasjon-av-norske-joder-under-krigen-7131232.html  Det er kun én gjenlevende som kan motta unnskyldningen, Samuel Steinmann.

Stort flere gjenlevende var det vel ikke i fjor heller da Statsminister Jens Stoltenberg beklaget forfølgelsen og deportasjonen av norske jøder i fjor. Den samme statsministeren er jo også kjent for å ta ansvar uten faktisk å gjøre det.

Norge er et utrolig land, befolket av mange humorister som ikke vet at det er nettopp det de er.

Ingen kommentarer: