søndag 29. november 2009

”Trening med nyvingen”






I Sattahip kom vi tilfeldigvis i kontakt med en som solgte såkalte ”overliggere” fra Advance. Denne gangen en ubrukt Advance Epsilon 5 fra 2008 som nå i 2009 er blitt avløst av Epsilon 6. Prisen var grei: Under halvparten av det den ville kostet før den ble avløst av Epsilon 6. Så nå har jeg en Adventure Platinium fra 2007 for salg.

Rob sammenlignet Epsilonen med Platiniumen og mente at den var langt mer lettstartet. Platiniumen hadde mye lettere for å trekke til en av sidene under opptrekket. En av årsakene er muligens at A-riserne på Epsilon er splittet i to på hvert side. Ved å trekke kun i de to indre A-riserne er man garantert at det er midten på vingen som kommer opp først når vinden står omtrent rett inn.

Det var ganske termisk på idrettsplassen mellom 13 og 14 i dag. Jeg fulgte godt med på trærne rundt og la merke til at boblene trigget på omtrent de samme stedene hele tiden. Årsaken var trolig undertrykk når vinden laget smårotorer bak større treklynger. Interessant å se på hvordan boblene startet og så rev med seg mer og mer luft fra omgivelsene til de kulminerte. Opptrekkene gikk greit, men det var ikke lett å holde vingen oppe over lengre tid. Jeg måtte også være på vakt mot å bli røsket i været eller dragget. Jeg fikk også prøvd ut Jon Fjelldals startmetode hvor man har kontroll over begge sider av vingen i begynnelsen av opptrekket.

Ingen kommentarer: