lørdag 19. desember 2009

”Fin flytur på ettermiddagen i dag”






Meteorogrammet virket lovende i dag. En del mer vind enn den siste uken. Jeg startet fra idrettsplassen. Vindretningen gjorde at jeg måtte starte omtrent på tvers, men det var så pass med vind at det ville gå greit å komme opp. Vingen kom fint opp på første forsøk, vandret litt sideveis og ble nesten ”slapp” da vinden dabbet av litt. Men opp gikk det. Temperaturen på bakken lå mellom 25 og 30 grader. Likevel ble det nesten litt kjølig med 10 sekundmeter ”motvind” hele tiden. Sikkert lurt å ha på en vindjakke. Men temperaturen her kan jo ikke sammenlignes med 10-40 minus i Norge som det er for tiden. Røyken fra rishalmbrenning og brenning av sukkerørmarkene var en fin vindmarkør. Nyvingen er grei å fly. Med gasspådrag slik at man holder høyden, er ikke torque-effekten veldig merkbar. Med godt gasspådrag drar motoren godt til høyre, men det blir vel en vane å korrigere.. Jeg stoppet på omtrent 900 meter mot Soengsang. Det var lett duving i termikken, men ikke så mye at det var nødvendig å korrigere. Det var bare å huske med. Jeg fløy bort til en kjenning, men tror ikke jeg så ham. Men så flyr jeg heller ikke lavt. Hadde vel 250 meter over bakken der borte.

Vel tilbake fra Soengsang tok jeg en runde utenfor Suntisuk. Vel 100 meter over bakken utenfor og på siden av landsbyen. Masse landinger der i tilfelle motoren skulle finne på å stoppe eller jeg av en eller annen grunn måtte ned. – Deretter en svipp mot Nong Yai for å se på noen jorder.

Til slutt noen landingslegg ved Suntisuk og så ned på idrettsplassen hvor jeg startet. Greit å starte og lande rett utenfor døra.

Ingen kommentarer: