lørdag 15. mai 2010

"Borgerkrig i Thailand?"

er et mulig scenario dersom ikke partene snarest kommer fram til en løsning. Når hæren og vernepliktige soldater settes inn mot folk som ønsker demokrati og nyvalg for å gi legimitet til en ny regjering, har den sittende regjeringen, som er et indirekte resultat av militærkuppet i 2006, mistet det meste av sin troverdighet. Salgsslagordet "Amazing Thailand" er virkelig i ferd med å få nytt innhold.

Det kan se ut til at FN bør legge et sterkere press på Thailands regjering for å finne en løsning før det flyter mer blod i Bangkoks gater.

Dersom situasjonen utvikler seg henimot regelrett borgerkrig, hvilket ikke er en umulighet, bør kan hende landet i en periode settes under FNs administrasjon.

Med så mange drepte, og tallet vil trolig øke om kampene fortsetter, vil jeg tro at det kan være gjort ubotelig skade, og at FN-administrasjon i flere år fremover kan tvinge seg frem som den eneste løsningen. Her har alt for mange på begge sider "mistet ansikt". Når den sittende statsministeren, Abhisit, nå holder kjeft, er det muligens fordi han ikke lenger har noe ansikt...

Ingen kommentarer: