mandag 14. februar 2011

”Den politiske mafiaen og økonomisk svineri”

Den politiske mafiaen salter ned penger for å sikre seg og sine. Det er interessant dersom det stemmer at ”En britisk minister oppfordrer verdenssamfunnet til å jobbe sammen for å avdekke Hosni Mubaraks verdier utenfor Egypt. (http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article4028705.ece)

Men dette gjelder selvsagt ikke bare Mubarak. Her er det mange som har såkalte ”svin” på skogen, spesielt i muslimske land (hvor i parentes bemerket svin er urene dyr). La oss heller ikke glemme Putin, og diverse andre, i Russland som rakte store penger ut av asken da Sovjetunionen gikk i oppløsning.

En granskning av politiske lederes tyveri av offentlige midler blir først troverdig dersom sittende politikere granskes og siktes for økonomisk kriminalitet. Det store spørsmålet er da om mange land blir uten politisk ledelse fordi hele ledersjiktet er involvert.

Når det gjelder Russland, vil det neppe være noen tragedie. Heller ikke i andre land hvor despoter misbruker makt vil mange tårer felles om despotene blir plassert der de hører hjemme, nemlig bak lås og slå.

Ingen kommentarer: