fredag 25. februar 2011

”Norge – verdens beste land? FY FABIAN!”


VM på ski går i Holmenkollen akkurat nå. Jeg fulgte med i NRK-sendingen på radio i går. Jaktstart. Gull til Norge og gull til Sverige. Grattis, Sverige!

Innledningsvis sa Høyre-ordføreren i Oslo (er det ikke Fabian Stang han heter?) noen ord på skikkelig Vestkantsosiolekt. Hva er det med denne sosiolekten som gjør at folk høres lettere beruset ut når de snakker? Eller skyldtes det at Fabian for litt siden hadde vært innom 50-årsfeiringen til en kul dame som het Erna?

Leste nettopp i Aftenpostens nettutgave at på åttitallet ble Oslos gater tømt for snø vinterstid. Nå er det ikke lenger penger til slikt i verdens rikeste land (nest etter Liechtenstein) målt etter BNP pr. innbygger. Leste også en kronikk i samme avis (”Pass på Thorvald, Jens” - http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article4041151.ece)  at et pleietrengende ektepar på over nitti år som ville bo sammen, nå måtte skille lag nettopp i Oslo. Hovedstaden i verdens rikeste land. Jeg banner aldri, men nå greier jeg ikke å holde meg: FY FABIAN!!!

Ingen kommentarer: