tirsdag 15. mars 2011

”Atle Z og Atle Kommune/Fylke/Stat – to versjoner av samme sak”

Atle Z og Atle kommune/fylke/stat (Atle KFS) har begge til felles at de har en begrenset pengesekk til disposisjon

Atle Z tenker på å bygge svømmebasseng, men slår det fra seg når han finner ut at det koster flesk å vedlikeholde anlegget.

Atle KFS bygger svømmehall, men finner ut etter bare ett års drift at han ikke har driftsmidler. Han stenger svømmehallen. Heldigvis er det skattebetalernes penger som er blitt brukt til anlegget.

Atle Z er interessert i modellfly og kjøper seg et rimelig radiostyrt seilfly som han har mye glede av.

Atle KFS vil ha et bedre fly og velger Joint Strike Fighter. En dag får han vite at flyene til 18 milliarder som han skal ha, blir 12 milliarder dyrere. Han gir f…, det er jo skattebetalernes penger. Dessuten er det jo bestevennen, USA, som lager flyene.

Huset til Atle Z trekker på årene og trenger vedlikehold. Ikke noe problem! Han har satt av penger og tid til å male yttervegger og vinduer. Før vinteren setter inn, er jobben gjort.

Atle KFS får vite at vinduene på de to lokale skolene må skiftes ut på grunn av dårlige vedlikehold gjennom mange år. Vaktmestrene på skolene ble sagt opp for mange år siden for å spare penger, og nå kommer regningen. Atle KFS mangler en økonomisk buffer til å ta kostnaden og stenger to av fire kommunale barnehager for å finansiere vedlikeholdet.

Atle Z blir skikkelig uvenner med noen og skulle ønske han kunne ordne opp selv. Det kan han ikke. Heldigvis!

Atle KFS kommer i samme situasjon. Uvennene er nå historie. De som har hjulpet Atle KFS med å ”ordne opp”, har fått medaljer for heltemot.

Det er mange flere historier å fortelle om forskjellen mellom Atle Z og Atle KFS. Kanskje du vil bidra med flere?

Ingen kommentarer: