tirsdag 15. mars 2011

”En begredelig historie. Treholtsaken bør gjenopptas for å få en slutt på dette”


Dette dreier seg i siste instans om troverdigheten til det norske rettssystemet. Justisminister Storberget,  Sæter som er leder av Gjenopptakelseskommisjonen, riksadvokat Busch og førstestatsadvokat Qvigstad og andre som eventuelt nå er koblet på Treholtsaken, bør legge seg dette på minne og handle deretter.

Dersom rettsapparatet trår feil i denne saken, kan det gjøre ubotelig skade på rettssystemet. Tiden er nå inne for å vise ydmykhet og ikke ri egne kjepphester.

Det som er ille, er at Gjenopptakelseskommisjonen, slik den pleier, arbeider for lukkede dører. I denne spesielle saken burde offentligheten fått innsyn via media. Når vi vet at leder for PST, Janne Kristiansen, var leder for kommisjonen forrige gang Treholtsaken ble avvist og at flere av de nåværende medlemmene var med også den gangen, er det lite tillitvekkende at det meste nå foregår i hemmelighet. Det er faktisk umulig å tro at det er slik at noen ikke snakker sammen i fortrolighet. Dersom kommisjonen avviser saken, eller bare tar litt av kritikken til følge, skyter kommisjonen rettsapparatet i foten.

Dessverre ser det ut til at mange har et sterkt markeringsbehov i disse terroristtider. Jeg er ikke den eneste som ser med ubehag på hvordan politikere, politi og fremtredende jurister oppfører seg som hannhunder i løpetiden.

Treholtsaken bør gjenopptas for å få en slutt på alt dette rennet…

Ingen kommentarer: