tirsdag 30. september 2014

På Khao Sadao sist i september
ser det ut til at flysesongen er på hell. Vinden ligger og vipper mellom nord og syd og er ikke lenger så kraftig som før. Neste helg går det mot vind fra NØ både høyt og lavt, og det er en overvekt av svak vind av mer nordlig retning. Lokalt har det regnet noe mindre enn normalt så langt i regntiden som går mot slutten i neste måned.

Søndag ble det to flyturer på morgenen før det ble bakvind. På den første turen passerte jeg en stor hauk som satt på morgenkvisten. Vi hadde blikkontakt, men hauken ble sittende mens jeg skled forbi. Synd at det er så mye vidvinkel på Gopro-kameraet at den nesten ikke synes på den lille videosnutten, men ser man godt etter, kan man muligens få øye på den. Oppløsningen blir også dårligere når videoen blir lastet opp på Facebook. https://www.facebook.com/video.php?v=785034094891751&set=vb.100001555022915&type=2&theater  

En mektig tropisk regnbyge bygget seg opp foran start en gang etter 12 før den slapp regn og kraftig vind ut av sekken.

Gresset får nå gro på starten. Jeg kommer neppe til å dra til Khao Sadao om det ikke blir meldt på mer enn 4-5 knop fra syd. De skarve 1-2 knopene sist helg var for lite til å få mer enn svært korte turer.

Som vanlig var det svært stille om natten, bare naturlyder. Nesten rart i et så tett befolket land som Thailand. Massevis av nattsvermere samlet seg i løpet av kvelden hvor vi hadde kastet mer eller mindre råtne druer. Med skinnende røde øyne i lyktelyset satt de og mesket seg med søt druesaft. Jeg kjente igjen rødt ordensbånd fra Norge, men det var også store nattsvermere med vingespenn på mer enn 10 centimeter. Interessant.

Ingen kommentarer: