mandag 9. februar 2009

”Endelig ny paramotor, men”

det er bestandig et MEN. Så også i dag! Tenkte jeg skulle prøve motoren i dag. Av en eller annen grunn (?) var det ikke så mye strøm på batteriet at det rakk til mer en to-tre vellykte starter. Så var det ikke mer strøm. Siden batteriet lades når motoren går, tenkte jeg at jeg skulle kjøre motoren litt. Jeg økte turtallet litt fordi jeg tenkte at det ble trukket strøm om motoren bare gikk på tomgang. Etter 10 minutters kjøring stoppet motoren helt plutselig, og siden har jeg ikke fått den til å gå. Av en eller annen grunn!

Motoren får iallfall bensin, det er sikkert. Tennpluggen så svart ut, mulig det er et sotbelegg på grunn av 6 % olje under innkjøringsperioden (5 timer før jeg kan gå ned til 4 %). Kan hende er batteriet så flatt at det tapper tennpluggen for strøm? (men jeg trodde ikke det var mulig). Eller ble motoren så varm at den ble ødelagt? Men kjølevannet kokte ikke. Eller sviktet termostaten som setter kjølevannet i sirkulasjon?

Jeg får prøve med ny tennplugg først. Om jeg får tak i det. Forsøkte i går, men pga språkproblemer fikk jeg først en rull med isolerende elektrotape!!! – Jeg må ha en Bosch tennplugg av en bestemt type som de bruker på Yamahamotorer. Etter en times jakt i språklig ”mørke” og godt over 30 grader i skyggen begynte jeg å føle meg litt ”ting tong” (som de sier her) i bollen. Bedre lykke en annen dag…

Ingen kommentarer: