tirsdag 17. februar 2009

”Heil Hitler, Allah er stor, Gud være lovet!”

Sakset fra Aftenpostens nettutgave sist mandag morgen (http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article2928690.ece) : ”Via TV-stasjonen Al-Jazeera har den kjente muslimske lederen Yusuf al-Qaradawi de siste par ukene kommet med sterkt antisemittiske uttalelser der han har hyllet Adolf Hitler for å ha straffet jødene. Den samme Qaradawi er formann for det europeiske fatwaråd. Dette rådet brukes av Islamsk Råd i Norge til å avgjøre viktige teologiske spørsmål.”

Vi må ikke glemme at en viktig årsak til jødehatet som har utviklet seg gjennom hundreårene etter Kristi død, er denne (enkelt formulert): De kristne kunne ikke låne ut penger mot rente; det stred mot Guds vilje. Men mange hadde behov for å låne penger. Jødene KUNNE låne ut penger mot rente, noe som er forutsetningen for et fungerende bankvesen. Opp gjennom historien har jødene til tider vært annenrangs og tredjerangs borgere og har stått lagelig til for hugg når de kristne har trengt syndebukker.

GRENSELØST NAIV som jeg har vært (og fremdeles er) har jeg forsøkt å tro godt om folk. Etter hvert har jeg begynt å se det som en kuriositet at Hitler, Allah, Gud, Mao, Stalin, Pol Pot, Pinochet, Mugabe, osv. osv. fremdeles har sine svorne tilhengere på denne lille kloden (som vi har til felles, enten vi vil eller ikke). Dessverre er det ikke bare en kuriositet.

I min GRENSELØSE NAIVITET mener jeg at det burde gå an å leve i fred sammen. Det burde være unødvendig å bruke politisk overbevisning, Guds og Allahs navn som påskudd til å lage ufred og ta livet av hverandre slik mange politisk troende, en del kristne og muslimer har gjort/gjør/vil gjøre i fortid/nåtid/fremtid.

POLITISK OG RELIGIØS GALSKAP HAR ALDRI VÆRT OG VIL ALDRI BLI NOE ANNET ENN GALSKAP. Det som er annerledes i forhold til annen galskap, er at det er ORGANISERT GALSKAP. Det gjør det hele så mye verre.

I parentes bemerket ville muligens dette lille innlegget blitt rammet av det mye omtalte forslaget til endring av blasfemiparagrafen. Jeg kunne med andre ord risikert å blitt hanket inn av en hijab-tildekket politikvinne om jeg hadde drøyet med å publisere dette innlegget.

Nå risikerer jeg bare å bli rammet av en fatwa av det ovenfornevnte europeiske fatwaråd. I og med at formannen for rådet, Yusuf al-Qaradawi, hyller Adolf Hitler for å ha straffet jødene, ville jeg anse det som en ære, om enn en tvilsom sådan.

Ingen kommentarer: