tirsdag 28. april 2009

”Hanggliding! på Khao Sadao”






For første gang har jeg sett en pilot fly hangglider her i Thailand. Som nevnt i går er startplassen ideell, og det er bilvei helt opp. Vinden økte på utover ettermiddagen på lørdag slik at det ble for kraftig til å fly paraglider. Det var termikk iblandet ren vind, men termikksyklusene var ikke spesielt kraftige. Kort og godt FORHOLD.

Jeg ble litt betenkt da jeg hørte at det var elevens første høydetur. Riktignok fløy han paraglider, men likevel…

Han løp veldig bra og hadde en nesten perfekt start. Så ble det en del styr med elevselen der ute. Han kom seg ikke i liggende stilling før han hadde plundret lenge. Termikken var så kraftig at han ble slengt hit og dit, og han hadde rett og slett ikke kontroll. En gang ble han dreid inn mot terrenget, men fikk vrengt vingen ut. Det ble bedre da han kom i liggende stilling. Landingen var grei.

Alt i alt skal det være omtrent 20 HG-piloter i hele landet. Kanskje jeg burde tenke på å ta med meg den gamle La Mouetten ned hit og la den gå av med pensjon her? Men å fly distanse i Thailand er ikke lett. Det kan se ut som det er mange landingsplasser fra lufta. Når man kommer nærmere, er imidlertid det meste plantet til. Noen ganger er det ikke mulig å se om et jorde er brukbart eller om det er planter der. Med PPG og PG er det mye lettere å lande sikkert.

Ingen kommentarer: