søndag 8. august 2010

”Med lov skal landet bygges, ikke med ulov ødes”

ble det sagt langt tilbake i norrøn tid. Noe å reflektere over for lovmakere verden over kan hende?

Som lekmann har jeg trodd at kriminallover (og flere andre deler av lovverket) har som hovedmål å demme opp for og hindre kriminell virksomhet.

I USA har de hatt ”War on Drugs” i 40 år nå, helt siden president Nixons tid. Til så godt som ingen nytte (dette var vel litt sterkt sagt, Atle?) for andre enn kriminelle som har tjent seg rike på forbudspolitikken. Akkurat som i tiden mellom første og andre verdenskrig da forbud mot alkohol la det økonomiske grunnlaget for mafiaen. Alkoholforbudet er nå historie. Narkotikaforbudet er ikke historie – ennå. Men det er tegn som tyder på at forbudet mykes opp.

Som lekmann ser jeg at alkoholforbud og restriksjoner på alkoholsalg (for eksempel ved høyere pris enn markedspris) er en ren økonomisk gavepakke til organisert kriminalitet. Dersom både alkohol og narkotika var fritt tilgjengelig til markedspris, ville begge deler bli lite interessant for kriminelle.

Slik jeg ser det er lover som regulerer omsetning av alkohol og narkotika (på den måten at de baner veien for kriminell virksomhet), ikke annet enn ULOVER som samfunnet er lite tjent med. Om man da ikke ønsker en politistat. Når det nå føres en ”War on Terrorism” også her i Norge, er det så jeg undrer på om det er akkurat det ledende politikere og politi/militære ønsker: En POLITISTAT.

Jeg tviler sterkt på om det er mulig å bekjempe narkotika og terrorisme på den måten det gjøres i dag. De som tjener på de,t er organisert kriminalitet, politi (politiet må ha mer ressurser), militære (behov for flere soldater) og våpenindustrien (behov for våpen og ammunisjon).

I denne sammenhengen er politikerne, OGSÅ NORSKE POLITIKERE, ikke annet enn ”nyttige idioter”. Om de ikke er idioter, så støtter de bevisst organisert kriminalitet og drap på og krig mot uskyldige mennesker. Politisk svada og ordgyteri kan ikke skjule det.

Se også http://www.guardian.co.uk/world/2010/aug/08/drugs-legalise-mexico-california
Free Counters
Free Counters

free counters

Ingen kommentarer: