mandag 9. august 2010

”POLITIET – HAR VI BRUK FOR DET?”

Det verserer en sak om noen datamaskiner som ble stjålet og som eierne nå har sporet til noen hundre meter fra åstedet. Sporingsprogrammet har også fått et bilde av tyven eller den som bruker den stjålne Mac-en. Men politiet gjør ingen ting.

I Utrolia kan nok slikt skje. Men i Norge? Kan hende justisministeren og en del andre bør ta sin hatt (om de har noen) og gå?

Dette er flaut. Pinlig. Skammelig.

Mens narkotikamafiaen skummer fløten av politiets såkalte ”Krig mot narkotika” (og her er innsatsen stor på tross av at det hjelper lite), så makter ikke politiet å ta seg av hverdagskriminaliteten. At politiet har lært av helsevesenets ”kreative diagnoser” og løser langt flere kriminalsaker nå fordi de teller tiltalepunkter mot den enkelte kriminelle og dermed kanskje løser ti saker når de bare løser en, viser bare at politietaten er i ferd med å gå i oppløsning.

Og mister vanlige borgere tilliten til politiet og helsevesenet, da er det mye som glipper. Da hjelper det ikke at politikere sitter høyt oppe på Stoltenberget og Storberget og prater SKIT.

Ingen kommentarer: