mandag 10. november 2008

”Humoren blomstrer i Regjeringen”

Jeg MÅTTE bare ta med denne, sakset fra Finansavisen på Internett lørdag 8. november:
”Til: Jens/SMK Fra: KEP Emne: Bankkrisen Oslo, 11. oktober 2008
Nå har jeg snakket med Rune igjen. Den femte gangen denne uken. Han er svett og virker svært nervøs. Snakker saktere og tydeligere enn noen gang. DnB NOR går overende hvis vi ikke denne helgen sørger for en redningspakke på minst 350 milliarder kroner. Han har vært hos Kristin og Bjørn mange ganger, men de skjønner ikke helt hva det går om. Er ikke norske banker verdens beste, hadde Kristin sagt.
Han sier vi må stå sammen nå. Som i gamle dager i AUF. Ryker banken, ryker regjeringen, sier Rune. Han foreslo en sykkeltur eller noe slikt rundt Sognsvann. Uten presse, selvsagt.
Hvis «pakken» kommer på plass, forslår han at vi alle sammen feirer dette i bryllupet til Kjetil om et par uker. Du var jo hans forlover og nå også Kjetils forlover, og Rune sier at vi kan feire bryllup, dobbelt forloverskap og redningen av bankene samtidig. Champagnen flyter og ingen skjønner helt hva vi drikker for. Smart, han Rune.
Jeg fortalte Rune at han når som helst kan ringe deg, og jeg ga ham nummeret. Det viktigste er at dere ikke sees sammen de nærmeste dagene.
Han var litt oppgitt over Norges Bank og Svein. De jobber for sakte, sier Rune. De 350 milliardene må på bordet søndag, og han vet ikke om Svein gidder å jobbe i helgene. Han spiller tennis med Jan. Løsningen nå er at NB utsteder nye statsobligasjoner for 350 milliarder, og så kan bankene bytte disse i egne råtne lån og obligasjoner.
Rune var opptatt av at du i morgen, på pressekonferansen, ikke sier noe om de råtne og dårlige lånene bankene har. Rune har også diskutert dette med Libe, hun har snakket med BHH. Helse i hver krone, sier han. Det jeg ikke likte, var at Rune vil øke boligrentene med et halvt prosentpoeng. Jeg har mine lån i DnB NOR, og jeg fikk en ekstra million av Rune, men vi kan vel ikke stoppe redningspakken av den grunn? Kødda.
Rune sier forresten at hvis regjeringen ryker i september neste år, så kan han fikse jobb for mange av oss i DnB NOR eller i Hafslund som han fortsatt har tett kontakt med. «Seieren følger våre faner», sang Rune i telefonen. Han kunne tatt med «Vi bygger landet».
Det som nesten er det beste av alt: Rune, som har egen losje på Ullevål stadion, sier at alle sammen, inkludert Kjetil og kona, kan få billetter til cupfinalen den 9. november. Alle får Vålerenga-skjerf og så skal vi banke vettet ut av Stabæk og Ingebrigt Steen Jensen (Kjetil vil ta ham nå).
Rune nevnte også noe om et mulig innsideprobem, men det bad jeg han ta med Bjørn, og deretter kan Bjørn erklære seg inhabil og da må han sløve Finn Hvistendahl ta saken.
Lykke til i morgen! Kristin må si minst mulig. Revolusjonens røst har talt. Kødda.”

Ingen kommentarer: