lørdag 2. oktober 2010

”En verkebyll for rettsstaten Norge”


Statsapparatets kvern maler langsomt, men det kan se ut som den eneste veien ut av uføret kan være å ta opp Treholtsaken på nytt. Riksadvokat Busch og førstestatsadvokat Quigstad er på tynn moralsk is selv om isen bærer juridisk sett.

Uttalelser fra diverse justisministre er så svevende at de er vanskelige å ta for god fisk. Tilliten til dem og Justisdepartementet minker for hver dag som går. Diverse kommisjoner vil ha en vanskelig oppgave når de skal fremstå som troverdige. For ikke å snakke om om POT og etterfølgeren PST. Dersom det er riktig at tidligere ansatte i POT har løyet for åpen scene, hva skal vi da tro om PST?

Det tragiske er at uansett hvor grundig oppvasken blir, vil ingen, bortsett fra de som er betalt for å lyve og tro på det de selv sier, kunne feste lit til det som kommer frem. Det er vanskelig å se hvilke grep som må tas/hvem som skal ta grepene for at verkebyllen ikke skal bli en tragedie for rettsstaten Norge.

Det beste med sikte på å gjenopprette bildet av Norge som en rettsstat, vil trolig være å ta opp Treholtsaken i sin fulle bredde på nytt med nye aktører (bortsett fra Arne Treholt selv). Nå er det gått så lang tid at alt bør kunne legges frem for offentligheten.

Ingen kommentarer: