mandag 8. november 2010

”Kan vi stole på rettsmyndighetene?”


Statsadvokaten har gjort det han måtte gjøre – han har bedt om etterforskning når det gjelder mulig ulovlig SDU-overvåkning.

Det følgende er sakset fra VG: ”Beate Gangås fikk muntlig beskjed om å innlede etterforskning av statsadvokat Jørn Maurud i Oslo fredag kveld. En etterforskningsenhet som skal jobbe med saken ble satt sammen umiddelbart.

Det er habilitetsproblematikk og ønsket om å unngå personlige bindinger som gjør at etterforskningen er satt ut til Østfold politidistrikt. Mange av de involverte i ambassadesaken har tidligere vært ansatt ved ulike politietater i Oslo.” http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10010537

Det er godt mulig at aktiviteten til SDU har vært helt uskyldig. Spørsmålet er: Kan det norske rettsapparatet behandle denne saken på en troverdig måte? Det virker som det KAN være samrøre mellom svært mange personer og etater. Her KAN det være mange som er inhabile, om enn ikke i snever juridisk forstand.

Nesten uansett hvilket resultat påtalemyndighen og politiet vil komme til, vil utfallet bli et skadeskutt rettsapparat. Kanskje justisminister Storberget, som tidligere ymtet frempå at riksadvokat Busch og statsadvokat Qvigstad burde erklære seg inhabile i Treholtsaken, igjen burde komme på banen.

Sett ”her fra hvor pepper’n gror” virker det som PST, politi og deler av rettsapparatet gjentatte ganger skyter seg selv i foten. Kan det være all sparingen i offentlig sektor som har fjernet nødvendig skytetrening? Uansett så følger jeg med på dette skuespillet; det ser ut til å være langt frem til siste akt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nei, desverre.

Og dette er jo ikke akkurat noe nytt, heller bare det at de var så klumsetete og bli tatt.

Så får vi se om etaten lever opp til bukk & havresekk prinsippet nå når det skal 'etterforskes'.

Desverre vet vi jo med stor grad av sannsynlighet hva utfallet blir.