lørdag 6. november 2010

”Spill for galleriet”


er et betegnende uttrykk for det som nå foregår i PST og regjeringens korridorer. Nå skal politiet muligens etterforske mulige legale overtramp i forbindelse med mulig ulovlige overtramp i kontakten mellom overvåkningstjenesten til USA og tidligere ansatte i POT/PST.

Hvem vil tro på de resultatene de kommer til, uansett hvilke resultater det er? Når utenriksminister Støre og statsminister Stoltenberg ser alvorlige ut når de blir fotografert, så gjør de akkurat det. Punktum. Uansett hva de sier, vil det være svært vanskelig å tro på dem, dersom man ikke hører til ”folden” eller ”menigheten”. For ikke å snakke om hva politiet, PST, jussens Knoll og Tott og andre med manglende troverdighet kommer til å dryppe til media som sitter på gjerdet og venter på godsaker når kranene til kloakken muligens blir åpnet.

DET ER NÅ DET ER FINT Å VÆRE PLASSERT ”HER HVOR PEPPER’N GROR”. Selv om noen i skrivende stund holder på med å tømme septiktanken rett utenfor.

”– Vi arbeider med å finne frem alle relevante fakta, og vi vil fullføre dette arbeidet så langt som mulig, sier Martin Bernsen, informasjonssjef i PST.” (http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3892018.ece)
”så langt som mulig” – den samme Bernsen må være spesialist på desinformasjon…

Politisk redaktør i Aftenposten, Harald Stanghelle, skriver om ”Skyggenes verden” (http://www.aftenposten.no/meninger/article3892019.ece). I og for seg en lesverdig artikkel. Som mange andre ledere i Norge, har han sannsynligvis vært innom Forsvarets høgskole. Dersom det er tilfelle, vil svært mye av det han skriver, være av tvilsom valør. Også i denne artikkelen.

Ingen kommentarer: