torsdag 9. oktober 2008

”Maur er mat - også”

Noen mener at maur og termitter utgjør omtrent 10% av biomassen i verden. Akkurat nå, her jeg befinner meg nå, tror jeg det må være mye, mye mer. Det må være alt regnet de siste månedene. Det er maur og termitter over alt. Termittene er ikke så brysomme bortsett fra at de fortærer det de måtte finne av trevirke. Legger man en trestokk på bakken, er de der etter en ukes tid; det er nesten så en kan høre at de knasker.

Maurene er mer plagsomme. Særlig de som kommer inn i huset. Mister du et sukkerkorn, så er de der. En pose med frokostblanding som ikke er helt tett – maurene finner veien inn før du har rukket å snu deg. De små er de verste, for de biter også. Bare 2-3 millimeter lange kommer de til over alt. Det er helt utrolige mengder av dem.

Nå ser jeg frem til at regntiden snart er over. Da er hevnens time kommet. De små skal få være i fred. Røde maur derimot, de som bygger bol oppe i trærne – de er ikke trygge. For de er spiselige. Veldig gode, faktisk! Får jeg valget mellom en hamburger med kjøtt eller en burger med løk, finsnittet sitrongress og røde maur, så velger jeg det siste. Jeg blir nesten sulten bare ved tanken…

Ingen kommentarer: