søndag 14. desember 2008

”Pervertert kunnskap” (1)


(eller fordervet kunnskap) rår grunnen som aldri før (TROR jeg). Det gjelder på mange områder. Ikke minst ernæring.

Stakkars kua, sier nå jeg! Om Tine har rett i reklamen sin. VI trenger melk blant annet på grunn av kalsiuminnholdet som styrker benbygningen (SIER Tine). Men hva med kua som tappes for det samme kalsiumet som blir menneskeføde? Hvor får kua kalsiumet fra?

Svaret er enkelt. Gjennom fôret!

For voksne er gjennomsnittlig dagsbehov av kalsium beregnet til 800 mg (eller 0,8 g). 1 liter melk inneholder 1 g kalsium. Grovforet til kyr inneholder 2,5-5 g kalsium pr. kg. Kalsiuminnholdet i noen utvalgte matvarer er følgende: Müsli med frukt og nøtter – 1,5 g pr kg, ost – 5-10 g pr. kg, grønnkål – 1,6 g pr. kg. Det er ikke vanskelig å finne kalsiuminnholdet i en rekke andre matvarer.

Et variert kosthold (UTEN melk) vil derfor gi oss det vi trenger av kalsium. Det ER FAKTISK en grunn til at vi ikke er pattebarn hele livet.

Siden vi er altetere, kan vi spise det meste. Også melk og melkeprodukter. Ikke noe galt i det.

Den perverterte kunnskapen får vi via Tine og faktaopplysningene på melkekartongene hver eneste dag (om vi da gidder å lese varedeklarasjonen). Hver eneste dag blir vi (spissformulert) HJERNEVASKET I MELK fra/av Tine.

Ha en god frokost! Med eller uten melk.

PS! MER OM PERVERTERT KUNNSKAP KAN KOMME SENERE.

Ingen kommentarer: