lørdag 13. desember 2008

”Sosialantropologi 2”


Her om dagen skulle den lokale paramotorklubben fly over en utendørskonsert ved Khao Yai og slippe ned små løpesedler. Konserten startet ved 15-tiden og holdt på til 5 om morgenen. Vi fikk tilbud om gratisbilletter (full pris ca 500 kroner), men nesten ingen av de voksne benyttet seg av muligheten.

Sett utenfra (eller ovenfra når man flyr paramotor) må man undre seg over fenomenet konserter. Musikken konkurrerer i styrke med jetflymotorer. Noen ganger gjør det vondt i ørene. Bassen er så sterk at man vibrerer innvendig. Hørselvern anbefales. Mulig musikken er bra; det synes sikkert de som går på konserter.

Jeg tror imidlertid at det dreier seg om tilhørighet. Du er MED og INNENFOR gruppen.

Du markerer at du er et individ som er interessert i det samme som de fleste andre. Samtidig negerer du at du er et individ ved å la deg oppsluke av massen av jublende konsertentusiaster, fotballtilskuere eller deltakere på andre massearrangementer. Det er liksom greiere å si etterpå at du var på en ukes ferie i Florida enn at du tilbrakte ferien på Rangiroa… (Rangiroa? Hvor er nå det?)

Ingen kommentarer: