onsdag 8. desember 2010

”Begynnelsen på slutten for et åpent Internett og de vestlige demokratiene slik som vi har trodd de er?”



Dette dreier seg blant annet om den tilliten vi har/ikke har til myndighetene. Når USA og Frankrike innfører sensur på Internett stiller de i samme klasse som Kina, Thailand med flere som stenger den frie informasjonen for borgerne sine.

I bunn og grunn dreier dette seg om avvikling av demokratiet. Verden er ingen barnehage. Lekkasjene fra Wikileaks har fremkalt reaksjoner som viser at ”det er makta som rår”.

Kina er et råttent eple hvis styresett er modent for historiens søpledynge. Russland er styrt av mafialiknende ledere (man kan jo lure på hvordan Putin, ifølge the Guardian, er blitt Russlands rikeste mann?). USA snakker så vakkert om demokrati og frihet. Samtidig dreper landet kvinner, barn, menn og noen såkalte terrorister i tusentall i Afghanistan og Irak. Til fånyttes. Det er vel bare våpenindustrien som vinner på all krigingen. Og Norge henger med.

Kampen mot narkotika er tapt for regjeringene som i ord sier at de bekjemper narkotika, men i handling maksimerer profitten for narkotikamafiaen. Det er virkelig slik at jeg undrer meg på om ikke narkotikamafiaen EGENTLIG er blant annet den amerikanske og norske regjeringen?

Kampen mot internasjonal terrorisme ser også ut til å gi stikk motsatt resultat av det tilsiktede. Det er så jeg lurer på om nettopp det er hensikten. Akkurat som med kampen mot narkotika. Sitter de virkelige terroristene trygt i Washington, London, Oslo med flere hovedsteder og trekker i trådene?

Dersom nå også Vesten i ferd med å tape kampen for et demokratisk samfunn, hva er det da som er tilbake? Om lederne heter Hu, Obama, Hitler, Lenin, Stoltenberg, Storberget, Stalin, Clinton, Mussolini osv osv, blir da ett fett.

I Orwell’s ”Animal Farm” begynte etter hvert grisene å gå på to ben og var snart ikke mulig å skille fra de tidligere herrene, bøndene. Ikke så forskjellig fra nåværende diplomater, nasjonalforsamlinger, regjeringer og toppjurister.

Demokratiet i det antikke Hellas var aldri et demokrati lik det vi har trodd vi har hatt her i Vesten. Nå er spørsmålet om vårt demokrati egentlig aldri har vært reelt, men bare har vært en trossak?

Gjødslet av det vestlige demokratiets forfall vil ortodoks islam trolig vokse seg sterk. Etter min oppfatning vil det være en tragedie Akkurat som det er en tragedie at det sentrale i den kristne læren i praksis blir tråkket ned i søla av vestlige leder i alle land.

Ingen kommentarer: