mandag 13. desember 2010

”Svensk unnfallenhet og norsk ….? Angående Assange og Wikileaks med mere”

Dersom Assange mot formodning skulle bli utlevert fra Storbritannia til Sverige (eller USA), la oss ikke glemme følgende fakta fra andre verdenskrig: Sverige drev et utstrakt samarbeid med Nazi-Tyskland. Norge hadde det største antall landsforrædere i forhold til folketallet av noe land som ble okkupert av Nazi-Tyskland. Etter annen verdenskrig mottok USA et stort antall tyskere som hadde gjort seg skyldige i krigsforbrytelser fordi de hadde kunnskaper som var nyttige.

Nå forsøker Storberget å fortelle oss hvilket viktig arbeid PST driver og hvordan regjeringen reagerer med avsky på bombemannen som sprengte seg selv i luften i Stockholm her forleden. Se http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3945722.ece  

Hva er det egentlig justisministeren forsøker å si? I betraktning av den klemmen PST, tidligere POT og rettsapparatet som nå arbeider på lavgir i Treholtsaken, befinner seg i, TROR JEG NOK DU SKJØNNER DET SJØL?

Samtidig fører Norge og norske leiesoldater, sammen med Sverige og en rekke andre land, en krig i Afghanistan som av mange afghanistanere oppleves som en terrorkrig. Krigen er sannsynligvis tapt og vil utvikle seg til en verre hengemyr enn Vietnamkrigen.

På begge sider kan det se ut som om hensikten nå helliger midlene som er terror, tortur og press mot ytringsfriheten. Er Pax Americana i ferd med å føre oss inn i en ny middelalder hvor opparbeidete rettigheter og respekt for menneskeverdet undergraves av dem vi trodde sto for det motsatte syn?

Ingen kommentarer: