tirsdag 25. juni 2019

En hjertesak - etterord


ETTERORD

Høsten 2002 kom en mann bort til meg på gaten. Jeg kjente ham ikke. Han sa ikke hva han het, men han visste om meg, sa han. Han ga meg noen hefter som inneholdt et bokmanuskript. Sa det var viktig. Jeg kunne gjøre med dem hva jeg ville. Men helst så han at jeg kontaktet et forlag for å få det gitt ut i bokform.

”Jeg stoler på deg,” fortsatte han. ”På at du har dømmekraft til å gjøre det som er riktig. Navnene kan du bruke som de står. Vi som er berørt, kommer likevel til å forsvinne.” Så gikk han.

Jeg leste gjennom heftene. Syntes det var en interessant historie. Det slo meg at dette kunne ha hendt. Faktisk ville det forundre meg om ikke det som ble beskrevet i disse heftene, skjer akkurat nå.  I dag. Hver eneste dag. Så mange mennesker som forsvinner sporløst! Hvor blir de av? Jeg undrer meg.

Mye er ikke forandret i forhold til manuskriptet han ga meg. Jeg har tatt meg noen friheter for å få sammenheng i handlingen, men saksinnholdet er uendret. Noe reisevirksomhet har vært påkrevd for å sjekke detaljer i fremstillingen.

Jeg har fått innblikk i en virkelighet og et menneskesyn som er skremmende. Gjennom arbeidet med manuskriptet har jeg forstått at det er dette forfatteren vil dele med potensielle lesere.

Andebu/Pattaya desember mars 2003
Atle Zeiner

Ingen kommentarer: