lørdag 6. juni 2020

1001 godnatthistorier - 294. Historien om Vaiva Vann


294. Historien om Vaiva Vann
-          Har du sett som det regner ute, sa fru Fantasia da hun ristet vanndråpene av drømmekappen før hun satte seg ned ved siden av M. – Det er ikke ofte det regner så tett som i kveld.
-          Hvor kommer egentlig regnet fra, spurte M. – og hvor blir det av når det har nådd bakken?
-          Tja, det er en lang historie som nok er alt for lang til å fortelle her, men jeg kan fortelle deg om Vaiva Vann.

-          Viva liker å ta seg en rask dukkert etter å ha falt ned fra skyene. Det rare med Vaiva Vann er at hun er til stede så godt som over alt hvor det er liv. Hadde det ikke vært for Vaiva, ville alt vært en ørken. Selv i de tørreste strøk i verden må det vann til for at noen skal kunne leve.
-          Der hvor det regner lite, må plantene sørge for å samle opp det lille vannet de finner. Slik som Karl Kaktus.

-          Vaiva Vann kunne nok ønske at Karl Kaktus ikke hadde så mange pigger. Derfor prøver hun å unngå å falle ned der hvor det er ørken og mange kaktuser. Vaiva liker skog og gressletter mye bedre.
-          Bertil Bekk er en god venn. Han sier aldri nei takk til en regnskur. Da klukker han glad og fornøyd før han renner videre.

-          Vaiva vann trives utrolig godt sammen med Bertil. De to har bestandig noe å snakke om. Ikke så mye som er viktig kan hende, men de småpludrer med hverandre hele tiden. Noen ganger tar Bertil det med ro når han renner gjennom småkulper med stille vann. Der holder Bo Bekkeørret til. Han er ikke lett å se, for han liker gjerne å gjemme seg under en stein. Det er bare når han ser noe mat drive forbi at han våger seg frem.
-          Når Mina Mink dukker opp for å ta seg en slurk av Vaiva Vann, er Bo særlig på vakt.

-          Noe av det beste Mina Mink vet er en saftig ørretstek. Mina hopper og spretter rundt, men har bestandig tid til å prate litt med Vaiva Vann og Bertil Bekk selv om hun har det skrekkelig travelt med å finne mat til ungene sine hjemme i hiet.
-          Det aller morsomste Vaiva vet er å komme ut av springen ned i badekaret når det er tid for kveldsbadet. Der møter hun mange leker i tillegg til de barna som sitter i karet og plasker.

-          Det eneste Vaiva ikke liker med badingen er når hun blir tappet ut. Flere ganger har hun sagt til Prippen Propp at han ikke trenger å flytte på seg, men hver eneste kveld renner hun ut likevel. Akkurat det er litt ufyselig. Vaiva renner gjennom mørke rør før hun kommer til Reimar Renseanlegg.
-          Er du der nå igjen, sier Reimar til Vaiva. – Da må jeg jobbe igjen enda det er sene kvelden.
-          Reimar Renseanlegg behandler Vaiva etter alle kunstens regler og snart er hun like fin og ren som før.
-          Ha det bra, sier Reimar, - og på gjensyn.
Rins, rens, rute, så var den historien ute.
Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

Ingen kommentarer: