mandag 2. november 2020

1001 godnatthistorier - 434. Historien om Kurt Kuling

 

434. Historien om Kurt Kuling

-          Fælt som det blåser ute nå, sa fru Fantasia og satte seg på sengekanten. – Det er Kurt Kuling som er ute og herjer.

-          Hvordan ser han ut, spurte M. – Jeg hører ham nok, men jeg kan ikke se ham.

-          Jeg skulle gjerne tatt en prat med Kurt, men han er så vanskelig å få i tale. Han er her og der og plutselig er han et helt annet sted før han blir borte.

 

-          Noen ganger er Kurt så sterk at det går an å lene seg mot ham. Da blåser det sterk kuling.

-          Kurt liker å ta seg en god blås rett som det er. Han er ikke Kurt Kuling for ingenting. Men så er det røykeloven som sier at det er forbudt å ta seg en blås mange steder. Kurt blir litt irritert. Hadde jeg sett denne Budt skulle han virkelig fått seg en blås av meg.

 

-          Like greit å blåse i hele loven, sier Kurt og blåser videre.

-          Jeg har det litt travelt akkurat nå, for jeg må bort i vindmølleparken og sette fart i dem. Hvis de ikke går rundt, blir de litt kei og lei borti der.

 

-          Kurt Kuling tror han er den kuleste karen her omkring, sa feen til M. – Han skulle bare visst at Vindbjart Vindmølle setter mest pris på Bør Bris. Vindbjart er ikke begeistret for verken Kurt, Sture Storm eller Orvar Orkan.

-          Jeg er helt enig, svarte M. – For mye vind er ikke trivelig, iallfall ikke når det er motvind. Jeg har hørt om syklister som har vært på sykkeltur i Danmark og møtt Kurt Kuling. De har hatt motvind hele tiden.

-          Jeg tror vi skal følge etter Kurt Kuling for å se hva han driver med. Det er ikke sikkert at alle synes det er kult når han blåser for mye. Kom, så følger vi etter.

Borte ved Bjart Bjerk lå det brukne småkvister på bakken og Bjart ynket seg av smerte.

-          Bra du kom, sa Bjart. – Kurt Kuling tror visst han er kul når han blåser slik, men det er ikke alle som liker ham når han blåser seg opp. Bare se på alle de tynne kvistene mine som har brukket. Han har ødelagt reiret til Sjur Skjære også slik at Sjur ble nødt til å flytte inn i tette granskogen. Og så jeg som hadde gledet meg til å ha en hel flokk med skjæreunger hoppende rundt i grenene mine. Følg etter den fyren og be ham stoppe med all blåsingen sin.

Litt lenger borte traff de på Vagn Vanndam.

-          Jeg hørte dere pratet med Bjart Bjerk om Kurt Kuling. Den karen må stoppes. Jeg lå her helt stille og blank og speilet Hilding Himmel.

 

-          Hilding var fornøyd og jeg var fornøyd. Så kom Kurt og ødela alt sammen. Han ville ikke en gang hilse på, så travelt hadde han det.

-          Ingen grunn til å ha det travelt, sa vi. – Du kommer alltids frem dit du skal likevel. Men ville han høre? Nei, han bare for videre. Vi så han tok tak i klesvasken som hang til tørk der borte og rev med seg Undis Underbukse. Hva skal Kurt Kuling med underbukser? Han har jo ikke noe på seg likevel.

Selv om fru Fantasia skyndte seg alt de kunne, var de for sent ute.

-          Han forsvant utover sjøen, sa Bør Bris nede ved stranda. – Hvis dere ser godt etter, kan dere få øye på Undis Underbukse langt der ute. Jeg måtte le da jeg så Kurt Kuling i underbukse. Det så ikke kult ut i det hele tatt. Attpåtil var Undis for stor for ham; hun hang og slang på kroppen hans.

Sleng, slang, slute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: