torsdag 12. november 2020

1001 godnatthistorier - 443. Historien om Kornelius Konkylie

 

443. Historien om Kornelius Konkylie

-          Kan du holde på en hemmelighet, spurte fru Fantasia og satte seg ved siden av M på sengekanten.

-          Klart jeg kan, svarte M.

-          Er du helt sikker på det? Er det ikke slik at når du vet noe som andre ikke vet, at du nesten holder på å sprekke fordi du er så full av hemmeligheten?

-          Jo, det er litt sånn.

-          Det er slik Kornelius Konkylie har det når han ligger dypt nede på havbunnen.

 

-          Kornelius ser helt tom ut etter at sneglen som bodde inne i ham, ble borte, men han er helt full av hemmelige saker og ting. Dersom du finner en konkylie på stranda, er det bare å legge den inntil øret. Da hører du et hemmelighetsfullt sus.

-          Det har jeg prøvd, sa M, - men jeg forstod ingen ting.

-          Det er fordi Kornelius har forstått det med hemmeligheter, nemlig at man skal holde dem for seg selv og stelle pent med dem. Hemmeligheter er som egg; de tåler ikke så mye før de ikke er hemmeligheter lenger.

-          Noen ganger får Kornelius Konkylie besøk av Hågen Håkjerring.

 

-          Hågen er en kjempestor hai som gjerne svømmer rundt dypt, dypt nede i havet. Noen mener at han kan bli mer enn to hundre år gammel. Når han treffer på Kornelius, forteller han villig vekk om alt det han har opplevd siden sist dersom Kornelius lover ikke å fortelle det videre. Derfor er det ingen som vet særlig mye om hva Hågen Håkjerring driver med på ferdene sine rundt i havdypet.

-          Siden Kornelius har ligget på bunnen av havet i uminnelige tider, er det helt utrolig mye han har hørt og sett. Ikke alt er hemmelig. Derfor har han mange ganger undret seg over hvorfor det aldri er noen som kommer og spør ham ut om hva han vet. Det er nok fordi tobeiningene helst vil finne ut av ting selv. Kan hende liker de ikke heller å stikke hodet ned under vannet også. Når de svømmer, er de som regel veldig nøye med ikke å bli våte i håret.

-          Kornelius har lagt merke til at alle skapninger som har hår eller fjær på kroppen liker seg best på land. De kan nok dukke ned eller svømme rundt en kort stund, men så skynder de seg ut av vannet igjen.

-          Bestevennen til Kornelius er Erik Eremittkreps. Ikke det at de snakker så mye sammen, men Erik flytter inn i Kornelius når det gamle sneglehuset hans blir for lite.

 

-          Det er trivelig å komme rundt på nye steder og Erik flytter på seg hele tiden. Begge to er fornøyde med den ordningen at Erik bor gratis og Kornelius får reise rundt til steder han knapt har drømt om.

-          Det beste med Erik Eremittkreps er at han er så flink til å holde på hemmeligheter. Erik er fast bestemt på verken å dele hus eller hemmeligheter med noen. Slik har det vært til alle tider.

Hemmeli, hemmela, hemmelute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: