søndag 15. november 2020

1001 godnatthistorier - 446. Historien om Breiulf Bremykt

 

446. Historien om Breiulf Bremykt

-          Du kjenner sikkert Breiulf Bremykt, sa fru Fantasia og glattet på putetrekket da hun satte seg ned i hodeenden av senga.

-          Det er han som holder til i den gule plastboksen i kjøleskapet?

 

-          Akkurat, sa feen.

-          Men hvorfor heter han Breiulf?

-          Det er jo klart! Det er fordi han elsker å breie seg på tykke skiver av Brørs Brød. Noen ganger synes han nok at det er Brørs som breier seg når skivene blir veldig tykke. De to er heller ikke enige om hvor mye smør som trengs på skiven.

 

-          Da lar de Knill Kniv bestemme. Ingen grunn til å bli uvenner over småting. Det eneste problemet er at siden det er Knill som avgjør hvor mye smør Brørs skal få, så tror Knill at han kan gjøre hva han vil. Breiulf Bremykt vet ikke hvor mange ganger han har sagt til Knill at han ikke skal lage hull i smøret når han forsyner seg. Smøret skal skrapes fra boksen slik at man knapt kan se at Knill har vært der.

-          Brørs vil helst at smøret skal smøres jevnt utover slik at det er like tykt eller tynt over alt. Brørs har nemlig vært med Mads Matpakke på skirenn og sett hvordan langrennsskiene blir smurt. Da er det ikke snakk om å klatte skismøringen utover.

-          Ha, sier Knill. – Du innbiller deg vel ikke at du er en langrennsski? Jeg har ikke hørt på maken til tull siden jeg var på svenskegrensen.

 

-          Breiulf Bremykt blir mange ganger sur fordi han stadig vekk får pålegg over seg etter at han er blitt smurt ut over Brørs Brød. Det skulle ikke være nødvendig, mener Breiulf; jeg er da god nok slik som jeg er. Tom Tomat og Fedon Fenalår, derimot, synes at de godt kunne greid seg uten Breiulf. Breiulf er for klissete, sier de.

-          Da er det en trøst at når det skal stekes eller bakes, da kan Breiulf stå på egne ben. Ikke noe er bedre enn å komme opp i en passe varm stekepanne og ligge der og vente på hva det måtte være, enten det er Bei Bacon eller Egbert Egg.

-          Breiulf har lært av Smurf Smør hvordan smørkuler skal lages. Han skjønner ikke hvorfor ikke tobeiningene kan gjøre det når han blir tatt ut av kjøleskapet. Kan hende er det fordi han fort blir for myk? Det er annerledes med Smurf som ikke mykner så fort.

 

-          Breiulf er litt misunnelig på Smurf som har Ekte til mellomnavn. Når Smurf skal gjøre seg viktig når han presenterer seg for andre, kaller han seg for Smurf Ekte Smør. Ikke annet enn jåleri, sier Breiulf til Smurf. Jeg har også Ekte til mellomnavn, men bryr meg ikke om å skryte av det. Alle er egentlig ekte. Ekte epler, ekte jordbær, ekte melk, men de færreste bryr seg noe om å si det.

-          Men nå kjenner jeg at jeg begynner å bli litt for myk. Kan noen gjøre meg en tjeneste og sette meg inn i Kjølv Kjøleskap?

-          Ikke noe problem, sa M og satte Breiulf Bremykt ved siden av Smurf Smør.

-          Nei, nei, protesterte Breiulf. – Sett meg heller ved siden av Olram Ost. Jeg er lei av viktigperen Smurf.

Smurf, smarf, smute, så var den historien ute

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: