lørdag 20. mars 2021

1001 godnatthistorier - 567. Historien om Regin Regn

 

567. Historien om Regin Regn

-          Du husker kan hende at jeg fortalte deg om Rreidar Rregndrråpe for lenge siden, spurte fru Fantasi og satte seg på stolen ved siden av senga til M.

-          Ja, ham husker jeg godt. Det var han som var fra Bergen.

-          I kveld skal jeg fortelle om Regin Regn.

 

-          Hvor kommer han fra, spurte M.

-          Det er ikke godt å si, men Regin Regn er iallfall en populær fyr. Han er elsket av alt som vokser, for hadde det ikke vært for at han kom med vann til planter og dyr, hadde de ikke kunnet vokse. Alt som lever, trenger vann. Når du skrur på vannet i springen eller bader i badekaret, er det Regin Regn som har ordnet med vannet.

-          Nei, det der tror jeg ikke på, sa M. - Hvordan kan Regin Regn komme inn i springen? Jeg har jo sett at regnet bare forsvinner når det kommer ned på bakken. Det blir helt borte i jorda.

-          Her i Steinkjer kommer springvannet fra Reinsvatnet, sa feen. - Vannet derfra renner ned i Byafossen, men det er ikke vannet fra fossen som kommer ut i springen. Det vannet brukes til å lage elektrisk strøm. Hadde det ikke vært for Regin Regn, ville Reinsvatnet vært tomt, det hadde ikke vært noen Byafoss og heller ikke noe strøm fra det lille kraftverket der.

-          Regin kan ikke forstå hvorfor mange blir sure når han kommer med vann i bøttevis. Regin har reist rundt i hele verden. Noen steder farer han bare forbi, og der er det ikke et eneste grønt gresstrå. Hvem liker å bo på et slikt sted?

 

-          Regin prøver så godt han kan å holde seg unna der hvor det er ørken. Det er mest fordi det ikke er noen vits i å falle ned der. Han forsvinner ned i sanden uten et spor, og rett etter er det like tørt igjen.

-          Irland er et av favorittstedene til Regin. Der er det grønt og fint hele året. Til og med sauene kan være grønne av og til.

 

-          Når Regin Regn er på tur med Vegard Vestavind, er Irland det første stedet han begynner å dryppe på vei inn fra havet. Der har Per Potet ønsket ham velkommen i hundrevis av år. Det er lett å skjønne hvorfor, for Per Potet er helt full av vann; han er en liten vannbeholder i seg selv.

-          Om høsten lager irlenderne whiskey. Whiskey betyr livets vann. I Skottland lager de også livets vann. Der kaller de det for Whisky. Regin Regn har smakt på begge deler, men han synes helt vanlig vann er mye bedre.

-          Noen skotske menn går rundt i et skjørt som de kaller kilt.

 

-          Da har de gjerne en liten veske hengende foran, men de er nøye på ikke å kalle det en veske. De sier det er en sporran. Regin Regn her helt sikker på at her gjemmer de fleste en liten flaske med whisky eller livets vann. Hvorfor skulle de ellers trenge en sporran som er så stor?

-          Etter at Regin har vært innom Irland og Skottland, tar han seg gjerne en tur til Norge. I Bergen setter de pris på at ham, det vet han. Der står bergenserne på torvet med paraplyer i alle farger og ønsker ham velkommen.

 

-          Regin må bare passe på ikke å komme 17. mai, for da blir bergenserne sure. Da vil de helst ha finvær.

-          Etter å ha sluppet mye regn på Vestlandet går turen østover. I fjelldalene venter folk og fe på at det skal komme nok regn til at gress og trær kan vokse. Ikke noe er så trivelig som en forfriskende liten regnbyge om sommeren.

 

-          Når regnet har gitt seg, pleier Regin å treffe på Bertil Bekk. Sammen drar de to nedover til de møter Elvin Elv som er på vei ut til havet.

-          Slik går sommeren, og Regin Regn storkoser seg hele tiden.

Regn, ragn, rute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: