onsdag 24. mars 2021

1001 godnatthistorier - 570. Historien om Smøg Smørkrem

 

570. Historien om Smøg Smørkrem

-          I dag var jeg innom en stor kakefestival. Der traff jeg Smøg Smørkrem, sa fru Fantasia og satte seg på sengekanten ved siden av M.

-          Henne har jeg hørt om før. Husker jeg ikke feil var det i historien om Bløtfrid Bløtkake, sa M.

-          Sannelig har du god hukommelse. Det er jo nesten to hundre og femti historier siden jeg fortalte om henne.

-          Smøg Smørkrem er ikke veldig annerledes enn de andre jeg har fortalt om, fortsatte feen. - Stort sett er hun ganske fornøyd med seg selv. Likevel går ikke alt som Smøg vil. Det er faktisk noen som bruker vanlig margarin når de skal lage smørkrem.

-          Det går ikke an, mener Smøg.

 

-          Skal det lages smørkrem, må det være av Smurf Smør, ekte meierismør. Annet duger ikke. Dessuten er det juks. De som jukser med margarin, sier at det er ett fett med margarin eller meierismør, men Smøg er helt uenig.

-          Dessverre er det ikke mye hun kan gjøre med det, men smørkrem er det iallfall ikke når det brukes margarin. Det er Smøg helt bestemt på.

-          På kakefestivalen var det mange viktige personer som spankulerte omkring og smakte på kakene. Det var tydelig at alle sammen likte å spise kake, for alle sammen hadde de store mager.

-          Klart de må ha store mager, sa M. – Hvordan skal de eller kunne prøvesmake når det er kakefestival? Kan hende er det noen kaker som er så gode at de er nødt til å spise mer enn ett kakestykke for å kjenne ordentlig på smaken?

-          Det er nok derfor det bestandig er masse småkaker som ikke er større enn en munnfull når det er kakefestival, sa feen.

-          Kremgunn Krem og Smøg Smørkrem blir aldri enige om hvem som er best på kaker uten at det er noe problem. De to holder seg på hver sin kake, og det blir aldri ufred. Begge to er jo dessuten laget av Krim Kremfløte slik at de er i familie.

-          Er smørkrem laget av kremfløte? Det visste jeg ikke.

-          Det er slik at når vi pisker kremfløte, blir det først krem. Pisker vi enda mer, blir det smør, ekte meierismør.

-          Ja, det husker jeg du har fortalt før, sa M. – Det var vel i historien om Kremgunn Krem.

-          Sannelig husker du godt, måtte feen si igjen.

-          Det er nok fordi jeg er glad i kake, svarte M.

-          Men Smøg Smørkrem har du ikke smakt?

-          Nei, det kan jeg ikke huske.

-          Da må du spørre mamma eller pappa om de ikke kan lære deg å lage smørkrem. Da vil du skjønne hvorfor Smøg var så populær på kakefestivalen.

 

-          Det er ikke så mye som er bedre enn muffins med smørkremtopper. Jeg er helt sikker på at du vil synes det er bedre enn vanlig lørdagsgodt.

-          Jeg skal huske å spørre om vi ikke kan lage det til lørdag, sa M. – Jeg blir sulten bare av å tenke på det.

Muffinn, muffat, muffute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: