torsdag 22. januar 2009

”Endelig varmere vær her”






slik at det var passe temperatur i 1450 meter. Hadde nye støvler i dag (se ett av bildene!), og de var behagelige å starte i. Det var lite vind ved 16-tiden, og jeg hadde egentlig tenkt å dra til i Kok Noi hvor startområdet er veldig stort. Men så hadde de lagt ut hakket tapioka på den vanlige startplassen, ikke den klissete og våte guffen. Det var også fin plass i kanten til å legge ut skjermen. Virkelig fint underlag å starte på. Det var mykt som det mykeste teppe å løpe på; det var kan hende derfor løpeturen ble ekstra lang i dag…

Rishøsten er nå avsluttet, og det slippes ut vann fra reservoarer for å ta en ny avling. Det var bare så det blinket i vann bortover markene. Sola hadde skint hele dagen, og det var 30 grader i skyggen da jeg startet. (Ikke fritt for at jeg sendte noen strøtanker til vinterkalde Norge) I noen områder var det til dels mye termikk. Jeg lå og skrudde en boble med gjennomsnittlig stig på 3,4 meter i sekundet med bare litt gasspådrag. Noen steder rykket det til med 5-6 meter. Snille og store bobler. Samtidig var det store områder med bare synk. Jeg tror jeg skal bruke en del tid på termikkflyging her fremfor å fly fra A til B. Jeg må jo sjekke ut hvor høyt termikken går.

I kanten av jungelen drev noen med å svi av skog. Flammene stod flere meter i været der hvor det går an å se gule flammer på bildet. Jeg må nok ta en tur innover jungelen en gang. Må bare passe på å ha god høyde og helst medvind tilbake slik at jeg er helt sikker på ikke å lande i trærne om jeg skulle få motorstopp.

På idrettsplassen rett utenfor her stod vinden på tvers, så jeg valgt å sikre og lande der jeg startet. En fin tur.

Ingen kommentarer: