fredag 16. januar 2009

”Kan en troende muslim ha griseflaks og spise svinaktig god mat?”


Sikkert et dumt spørsmål. På grensen til det blasfemiske, vil sikkert noen si.

De språklige minefeltene er mange, og man må ta seg i vare. Selv hadde jeg lenge levd i den villfarelsen at ”neger” var et nøytralt ord, men så plutselig en dag ble jeg satt på plass av en farget mann; jeg måtte si farget eller svart.

Akkurat da følte jeg meg nesten åndssvak. Før jeg tok meg i det. ”Åndssvak” var jo også utgått på dato. Men å si at jeg nesten følte meg ”psykisk utviklingshemmet”, var et dårlig alternativ. Kanskje ”dum” hadde passet bedre? Men det går jo ikke an å si til folk at de er dumme? Og når jeg ikke kan si det om andre, kan jeg vel heller ikke si det om meg selv? Kan jeg vel? Det verste er jo at det kunne være sant! At jeg er dum, mener jeg.

Nå er det jeg kommer på den testen jeg kom over helt tilfeldig på Internett et sted: ”Test for dummies”. Du skal lime inn denne linken i adressefeltet: www.dummy-or-not.com og klikke på den. Dersom alt fungerer slik det skal, kommer denne meldingen opp: ”Your harddisk will be erased! Do you want to continue? Press YES or NO.” Problemet er bare at slettingen av innholdet på harddisken allerede starter nå du klikker på linken. Tar du sjansen på det?

Dersom du ikke tok sjansen, hadde DU (grise)flaks. DETTE KUNNE GÅTT RIKTIG ILLE!. For harddisken! Nå er det viktig at du advarer andre mot å gå i den fellen du så klokeligen unngikk selv. Du lot deg ikke lure! Send e-post til venner og kjente (med Bcc til atlezeiner@gmail.com) for at de ikke skal gå i fellen som du holdt deg unna.

Alle som videresender denne meldingen til andre med kopi til meg, skal få tilbakemelding. Mer om dette senere (sannsynligvis).

Ingen kommentarer: