lørdag 17. januar 2009

”Svetting, svetting og atter svetting”


enda jeg bare gjorde to startforsøk. Da jeg kom til starten skiftet vinden vel mye på retning og styrke, så jeg valgte å drøye noen titalls minutter mens jeg studerte vindpølsa. Etter oppvarming av motoren begynte det å bli litt lite vind. Det vil si akkurat så lite at paraglideren er veldig følsom på retningen.

I første startforsøket begynte vingen å vandre mot venstre. Jeg fulgte etter, men kom ut i noe kutråkk eller vannbøffeltråkk som gjorde at det ble umulig å løpe fort. Fotsporene var ikke akkurat mitt skonummer! Avbrutt start. Og svetting. Jeg hadde jo kledd meg godt i og med at det var ganske kaldt i høyere luftlag. Dit skulle jeg ikke komme i dag.

I andre startforsøket kom høyre side opp først og vingen begynte å dreie. Igjen var det av med alt utstyret.

Alle gode ting er tre, men jeg valgte å drøye det tredje startforsøket til en annen dag.

Skal si jeg ser frem til å få ny motor med elektrisk starter. Da er det bare å legge ut skjermen, spenne på utstyret, varmkjøre motoren og starte. Hvis jeg bomstarter, trenger jeg bare hjelp til å legge ut skjermen igjen i tilfelle jeg forlengsstarter.

Nå starter jeg motoren med å slå på propellen (det er faktisk ganske så tungt om den ikke starter med en gang), spenner på motoren og varmkjører den. Så er det av med alt utstyret, legge ut skjermen, starte motoren på nytt. Dersom det blir bomstart, er det av med alt, legge ut skjermen, starte motoren på nytt, på med utstyret. Først da kan jeg starte igjen. Slikt blir det svetting av.

BILDE: Paraglideren ser frem til å komme inn i sekken sin!

Ingen kommentarer: