mandag 27. desember 2021

1001 godnatthistorier - 830. Historien om Snork Soverom

 

830. Historien om Snork Soverom

-          Snork Soverom er ikke helt fornøyd med navnet sitt, sa fru Fantasia før hun satte seg ved siden av M.

-          Det er helt greit at folk snorker når de sover, men hvorfor skal jeg ha Snork til fornavn på grunn av det? Jeg vet ikke om noen andre som heter det enda det snorkes både her og der. I grunnen trenger jeg ikke noe navn i det hele tatt, sa Snork. Jeg er den jeg er og ferdig med det.

-          Det er hva Snork Soverom sa til meg da jeg snakket med ham, sa feen.

-          Alle må vel ha et navn, sa M.

-          Det må de ikke, sa Snork.

-          Jeg visste ikke at du var her, sa M.

-          Selvsagt er jeg her. Hvor skulle jeg ellers være?

-          Men jeg snorker vel ikke?

-          Ikke ennå, svarte Snork, - men en dag begynner du kanskje. Slik er det med mange. Det har jeg hørt av andre soverom. Nå var det ikke det jeg ville snakke om. Det var den utingen med navn.

 

-          Jeg vil helst sove akkurat nå, sa M. - Bare fru Fantasia blir ferdig med godnatthistorien om deg, legger jeg meg ned og lukker øynene.

-          I kveld er det jeg som skal fortelle godnatthistorien, bare så du vet det. Hvor var det jeg var igjen? Du prater så mye at jeg nesten glemmer hva jeg skal si.

-          Det var det med navn, sa M.

-          Ja, nettopp! Jeg trenger ikke å hete noe i det hele tatt. Iallfall ikke Snork! Jeg har snakket med mange som har vært her på jorda lenge før det fantes mennesker. De vet selv at de var til hele tiden selv om det ikke var noen som satte navn på dem. Det der er noen rare greier. Jeg følger da litt med på det som skjer rundt omkring. Stadig vekk er det en sensasjon når det blir oppdaget noe som tobeiningene kaller nye insektarter for eksempel. Det er ikke til å bli klok på når de insektene har vært her mye lenger enn det har vandret mennesker på jorda. Så må de nye insektene selvsagt få navn, enda de har vært her hele tiden. Jeg har aldri hørt om andre skapninger som er så opptatt av å sette navn på alle ting. Det verste er at de tror de vet mer enn alle andre bare for det at de har navn på alt mulig. Alle som jeg har snakket med, vet at det viktigste er å greie seg her på jorda. Det har de gjort hele tiden, alle de andre. Helt til tobeiningene kom og rotet det til. Jeg vet knapt hva jeg skal si. Og så legger noen av dem seg til for å sove inne i meg og snorker så veggene rister.

-          Jeg håper at jeg ikke forstyrrer deg, sa M.

-          Det har gått bra så langt, og jeg håper det fortsetter. Det hender bare at du drømmer og sover litt urolig, men det går greit.

-          Da tror jeg like godt jeg sier god natt, sa M.

-          God natt til deg, svarte Snork Soverom.

Og en god natt ble det, denne natten også.

Snirk, snork, snute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: