søndag 15. mai 2022

1001 godnatthistorier - 963. Historien om Leiulf Lerkefalk

 

963. Historien om Leiulf Lerkefalk

-          Jeg fikk tak i Leiulf Lerkefalk da han var på vei til nattekvisten, sa Fru Fantasia og holdt frem hånden.

-          Sannelig har han skarpe klør. Pass deg så han ikke klorer deg.

-          Jeg vet da å være forsiktig, sa Leiulf og klippet med vingene.

-          Hva holder du på med for tiden, spurte M.

-          Jeg er opptatt med å fange øyenstikkere og andre store insekter, for jeg har en sulten skokk med unger i reiret i en stor furu oppunder Oftenåsen. Derfor har jeg ikke mye tid. Det gjelder å holde på så lenge insektene flyr.

 

-          Jeg tror jeg har sett deg av og til, mente M. – Du er ganske liten og så har du spisse vingetipper.

-          Alle vi falker har spisse vingetipper, men det er ikke mange som er så små som meg. Nå lurer jeg bare på en ting – hvem er det som legger de store eggene rundt på jordene her? Jeg har snakket med Paramon Paragliderpilot og Hanne Hanggliderpilot om det er de som legger eggene sine der, men de sier nei. De kaller dem for traktoregg, men jeg har aldri sett Trygve Traktor ruge på dem.

 

-          Trygve legger dem bare fra seg, og så skjer det ingen ting før de forsvinner. Jeg lurer på om det kan være flyegg, for stadig vekk ser jeg stor jetfly over meg. Selv har jeg aldri kommet så høyt at jeg kan spørre dem, men noe må jo komme ut av de store eggene når de klekkes? Kanskje er jeg helt på jordet når jeg undrer på dette. Ikke det at det er så viktig, men jeg lurer litt på hva som skjer.

-          Da tror jeg du må spørre Bjørnar Bonde, mente M.

-          Jeg har forsøkt å snakke med ham, men han er så opptatt hele sommeren at det ikke er blitt noe av det. Når høsten kommer, da har jeg fløyet min vei. Da liker jeg meg best i Afrika hvor det er nok av mat hele vinteren.

-          Det er der det er elefanter, spurte M.

-          Ja, jeg er gode venner med dem. Jeg får til og med lov til å sitte på ryggen av dem. Når de rusler omkring, er det bestandig noen gresshopper som flyr opp, og det er god mat for oss falker.

-          Hvorfor heter du egentlig Lerkefalk? Spiser du lerker også?

-          Bare av og til om det ikke er annen mat å finne. Jeg synes lerkene synger så fint at jeg helst setter meg ned og lytter på dem når de synger om våren. Men akkurat nå har jeg det litt travelt. Skulle du høre nytt om de traktoreggene, må du fortelle meg neste gang vi møtes.

-          Det lover jeg, sa M. – Du får hilse til elefantene i Afrika.

Dermed forsvant Leiulf Lerkefalk med raske vingeslag.

Filk, falk, fute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: