mandag 13. juni 2022

1001 godnatthistorier - 992. Historien om Gregersen

 

992. Historien om Gregersen

-          Nå holder Gregersen på med å gjøre klar gulrotsenga, sa fru Fantasia da hun kom inn til M.

-          Hva skal han med den senga, spurte M. – Sover han der?

-          Nei, smilte feen. – Han gjør den klar for Gunnar Gulrot. Gunnar er kravstor sånn. Han forlanger å få en fin, dyp og myk gulrotseng for at han skal velge å slå seg til der. Den store hobbyen til Gregersen er å arbeide i grønnsakhagen. Ja, han dyrker mye annet også, både epler og plommer og mer til. Vi skal hilse på ham nå.

-           Å, er det bare deg, sa Gregersen da han så M. – Du vil kanskje hjelpe meg litt? Det er så mye å gjøre her i hagen. Ugresset vokser nesten fortere enn jeg kan ta det bort. Gunnar Gulrot forlanger at gulrotsenga skal være ugressfri før han bestemmer seg for å spire.

-          Hvordan kan jeg se hva som er ugress, spurte M.

-          Det er enkelt. Det er alt som ikke er gulrot. Gunnar Gulrot og de andre gulrøttene vokser i rad når de kommer opp. Akkurat nå er det bare ugress som kommer opp.

-          Men hva er det du har der, spurte M.

 

-          Å, det? Det er bare noen stilker med sitrongress. Jeg har tenkt å prøve å plante det i år. Hvert år liker jeg nemlig å forsøke noe nytt. Jeg håper bare at det ikke er alt for mange rundt her som liker sitrongress. Jeg vet at Helga og Harry Hare liker å spise gress, men jeg har en avtale med Harry Harehund og Jeremias Jeger om at de skal passe på. Om Helga og Harry liker sitrongress, er jeg ikke sikker på, men det er best å være på den sikre siden. Dessuten er det Grev Grevling som elsker å stikke meitemark når jeg har gjort klar alle grønnsaksengene. Det er utrolig mye å passe på i hagen min. Epletrærne greier seg stort sett selv, men grønnsakene forlanger vann rett som det er.

-          Jeg der du har en del jordbærplanter også, sa M og pekte.

-          Jorunn Jordbær er en kravstor dame, sa Gregersen. – Sist sommer ble hun så lei av Ronny Råte som plaget henne da det regnet så mye. Derfor laget jeg en slags paraply for henne og la ut ledninger med dryppvanning i stedet. Da er det egentlig bare å passe på at Sine Snile ikke kommer og spiser av henne, men hvis jeg holder bladene til Jorunn Jordbær tørre, er mye gjort.

-          Hva er du har plantet der, spurte M.

-          Det er Grusken Gresskar. Hun har allerede meldt seg på til den store gresskarkonkurransen og håper hun kan vinne. Jeg har plantet henne i en komposthaug og har lovet å gi henne nok vann gjennom sommeren. Grusken har ennå ikke kommet med blomster, men hun tar sikte på å slå norgesrekorden som er på over tre hundre kilo. Vi får se hvordan det går.

-          Hvor sover du om sommeren for å passe på at alt går som det skal?

-          Jeg har en hengekøye mellom to epletrær. Dersom det kommer ubudne gjester slik som Grev Grevling, har jeg et lys som slår seg på og lyser meg rett i ansiktet om noen rører på seg i nærheten av grønnsakhagen, så det skal nok gå bra.

-          Jeg er glad jeg kan sove i min egen seng, avsluttet M. – God natt til deg!

Gregg, gragg, grute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: