fredag 2. oktober 2020

1001 godnatthistorier - 404. Historien om Grei Gress

 

404. Historien om Grei Gress

-          Det var vått i gresset i kveld, sa fru Fantasia da hun kom inn til M. – Jeg måtte ta av meg skoene og sette dem utenfor. Grei Gress fortalte at det var Duldis Dugg som hadde vært på ferde. Ikke at det gjorde noe for Grei, for han liker å bli våt rett som det er.

 

-          Det er gresselig fint å få besøk av Duldis rett som det er, sier Grei Gress. Hva skal jeg med såpe og vann når Duldis Dugg og Regin Regn hjelper meg?

-          Hvem er egentlig Grei Gress, måtte M spørre. – Det vokser jo gress nesten over alt, og det er mange forskjellige slag. Alle kaller de seg gress.

-          Jo, det stemmer at gressfamilien er veldig stor. Det er bare å spørre Kranselin Ku. Hun kjenner svært mange i familien. Familien er populær blant ku og sau og mange andre. Det fine med Grei Gress er at han tåler det meste. Mens andre planter bare forsvinner om de blir spist, kommer Grei opp igjen nesten uansett hvor mye han blir gnagd på. Han trenger bare litt vann, så blir han fin og grønn igjen.

-          Hei sveis, sier Gram Gressklipper når han kjører over Grei Gress. – Vil du ha det kort ved ørene og i nakken eller skal jeg snaue deg helt, sier Gram.

-          Ja takk, det er greit med begge deler, sier Grei.

-          Grei er grei sånn. Det er ikke så nøye. Likevel setter han pris på å bli klippet skikkelig.

-          Grei liker seg best på golfbanene. Der får han akkurat det stellet han ønsker.

 

-          Det eneste som er irriterende er alle de som tråkker rundt med de dumme køllene sine. Hver eneste dag er det noen som bommer på Gollie Golfball og slår så det gjør skikkelig vondt i gressrøttene til Grei. Gollie blir også lei av å bli slått både gul og blå. Noen ganger gjemmer han seg i Grei Gress for å slippe unna.

 

-          Du aner ikke hvor mange golfballer som gjemmer seg i Grei Gress på golfbanene.

-          Om høsten hender det at Gollie og Grei bestemmer seg for å dra på ferie. Det er ikke bestandig det går like greit for Grei.

-          Grei Gress har et lite problem når han skal ut å reise. Noen mener at han egentlig heter Grei Gras. I passet til Grei står det Gress som etternavn, men noen ganger er flybilletten skrevet ut til Grei Gras. Det liker han ikke når han har holdt ut på beitemarkene og golfbanene hele sommeren og gledet seg til å reise på ferie. Plutselig blir han stoppet på flyplassen og må bli hjemme. Da blir han gresselig lei seg. Alle må da forstå at det ikke går an å bli grasselig lei seg?

-          Likevel er det fineste stedet for Grei verken golfbaner, beitemarker eller gressplener. Det er i blomsterenga han liker seg best.

-          Bare prøv selv en fin sommerdag og legg eller sett deg ned i blomsterenga. Da vil du forstå hvorfor Grei Gress trives så godt nettopp der.

Gresseli, grassela, grisselute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: