torsdag 22. oktober 2020

1001 godnatthistorier - 424. Historien om Ulf Ulv

 

424. Historien om Ulf Ulv

-          Jeg traff på Ulf Ulv nå i kveldingen, sa fru Fantasia og flyttet litt på puten før hun satte seg ved siden av M.

-          Er det ulver som lusker omkring rett utenfor her? Det høres skummelt ut.

 

-          Ulver er nok ikke så skumle som de ser ut. Men Ulf har forstått at mange er redde for ham. Derfor går han svært mye for seg selv og holder seg langt unna allfarvei. Der ute møter han flere andre som heller ikke er særlig likt av tobeiningene. Det er både planter og dyr.

-          Ulf har vandret vide omkring og har møtt de fleste dyr og planter. Noe som forundrer ham, er at tobeiningene mener at noen dyr og planter er nyttige, andre er unyttige eller rett og slett til skade.

-          Lars Løvetann er helt enig med Ulf. Lars hører stadig vekk at han er gul og vakker når han vokser i veikanten, men når han våger seg inn på gressplenene til tobeiningene, er han plutselig ugress og skal lukes bort. Lars kan ikke gjøre så mye når han først har slått rot et sted. Ulf Ulv, derimot, kan gå hvor han vil, og det er nettopp hva han gjør.

-          Ulf er en vandrer og setter pris på det frie ulvelivet. Mat finner han så godt som over alt. Hus er det under hver busk. Vil han hvile, legger han seg bare ned. Han er virkelig glad han ikke er hund. Det må være et skikkelig hundeliv som tobeiningene sier når de snakker om noe de ikke liker.

-          Ulf Ulv har mange ganger ligget og sett på Ellevill Elghund når det er elgjakt. Ellevill blir virkelig ellevill når han får lov til å løpe hvor han vil. Så snart det er slutt på elgjakten, blir han satt i bånd og må holde seg på samme plassen hele tiden. Hva slags liv er det? Ulf rister på hodet og er glad han er ulv.

-          Noen ganger liker han å løpe etter sau og reinsdyr. Det er mest for å leke, men når han blir sulten etter all løpingen, hender det at han må ha seg en matbit og sier ikke nei takk til et lammelår eller en saftig reinsdyrstek. Da hører han av tobeiningene at det er galt. Ulf forstår ikke det, for han vet jo at de selv spiser både fårikål og annen kjøttmat. Mye mer enn Ulf selv kan spise. Hva er egentlig forskjellen?

-          Ulf har nok sett hva tobeiningene spiser. Noen av dem sier at grønnsaker er gress og kjøtt er mat.

 

-          Men hvor er det alt kjøttet kommer fra? Det har de liksom glemt når de blir sinte på Ulf når han forsyner seg litt av kjøttmaten som går i skogen.

-          Ikke har tobeiningene for lite mat heller. Han har nok sett noen av dem når de går tur i skogen. Noen av dem er så feite og digre at de knapt kan røre seg og er fortapt om de beveger seg langt bort fra matbordet.

-          For et liv, sier Ulf før han forsvinner inn i skogen.

Forsvinn, forsvann, forsvute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: