søndag 25. oktober 2020

1001 godnatthistorier - 427. Historien om Dykkert Dykker

 

427. Historien om Dykkert Dykker

-          I kveld vil jeg fortelle om en som gjør noe helt annet enn folk flest, sa fru Fantasia og satte seg ned på stolen ved siden av senga.

-          Hvem skal du fortelle om nå, spurte M.

-          Dykkert Dykker, sa feen. – Han elsker å bade og liker seg best når han har hodet under vannet.

-          Jeg liker også å bade, men det er nå best i badekaret når vannet er passe varmt.

-          Dykkert Dykker trives best i sjøen, men han kan dykke andre steder også. For eksempel i store akvarier.

 

-          Under vann er det utrolig mye rart å se, mener Dykkert. – Egentlig trenger man ikke noe annet enn en enkel dykkermaske og legge seg ned på grunt vann innimellom tang og tare. Så er det bare å følge med på alt som rører seg i vannet. Det er bestandig noe å se på.

 

-          Erik Eremittkreps er en av dem Dykkert kjenner godt. Erik er litt sjenert og pleier å trekke seg inn i skallet sitt når han ser Dykkert komme, men snart er han ute igjen. Dykkert har forsøkt å håndhilse på Erik, men Erik er litt for sterk i klypa. Som regel nøyer de to seg med å vinke til hverandre.

 

-          Slask Slangestjerne er en av dem Dykkert treffer på rett som det er. Slask liker seg best på mudderbunn sammen med resten av familien sin. Der krabber de rundt på jakt etter noe å spise. Hva de spiser har ikke Dykkert funnet ut, men noe må det vel være. De er like tynne alle sammen, så mye mat kan det neppe være snakk om.

 

-          Noe av det morsomste Dykkert Dykker vet er å ligge under vann og blåse luftbobler. Når de stiger opp, ser de ut som omvendte sølvtallerkener. Alle vokser seg større og større mens de stiger opp til overflaten og blir borte.

-          Under vann er det også mange skatter å finne. Dykkert har ennå ikke kommet over verken gull eller sølv, men han vet at det ligger mange skip på havets bunn som bare venter på å bli funnet.

-          Egentlig skulle Dykkert ønske at han hadde gjeller slik som fiskene og kunne holde seg under vann hele tiden. Det eneste problemet da hadde vært at han ikke kunne komme opp på land igjen, for det går ikke an å ombestemme seg når man først har fått gjeller. Noen få fisk slik som Slim Slamkryper, går opp på land av og til, men kan aldri bevege seg langt.

 

-          Da er det bedre å være Dykkert Dykker. Slim Slamkryper kan aldri sitte foran ovnen en kald vinterdag og varme seg. Julaften har han aldri hørt om heller.

-          Jeg tror jeg vil ønske meg en dykkermaske til fødselsdagen min, sa M. Da kan jeg ligge i Paradisbukta og titte på livet under vannet. Det høres litt spennende ut.

-          Du får spørre Torunn Pensjonist. Jeg vet hun ble overrasket over alt det rare hun så da hun prøvde en dykkermaske sist sommer.

Dykk, dakk, dute, så var den historien ute.

Fru Fantasia tok på seg drømmekappen. Med tryllestaven drysset hun litt stjernestøv over sengen til M, og så var hun plutselig borte. Men kan hende kommer hun tilbake en annen kveld?

 

Ingen kommentarer: